En kille reser över 7.000 km för att skriva "marry me" på Google Earth

av Titti Carlberg

14 December 2022

En kille reser över 7.000 km för att skriva "marry me" på Google Earth
Advertisement

Ett av de mest spännande ögonblicken inför bröllopet är att fria, kanske även det mest efterlängtade. Det ska utföras perfekt, allt måste studeras in i minsta detalj, en av de grundläggande aspekterna är att välja sätt och framförallt plats. Under det ögonblick som de ödesdigra orden uttalas är det svårt att förbli lugn. Sinnet är fyllt av hoppet om att svaret på frågan "vill du gifta dig med mig" ska vara "ja".

Vissa väljer att fria på restaurang, medan andra föredrar ett mindre klassiskt alternativ och försöker skapa ett extravagant men framförallt oförglömligt. Precis som den här killen som bad sin flickvän att gifta sig med honom på Google Earth.

via Ndtv

Advertisement
Google/Facebook - Screenshot

Google/Facebook - Screenshot

Yasushi "Yassan" Takahashi ville fria till sin flickvän, men han ville göra det på ett sätt som inte var så vanligt, men framförallt på ett sätt som skulle göra henne förvånad. Han började fundera på hur han skulle göra det speciellt. Efter en tid kom han på den perfekta planen: han skulle fråga henne genom Google Earth, med hjälp av GPS-konst, det vill säga skapa en storskalig digital text genom att resa med en GPS-enhet längs en viss rutt, en som han först studerade noggrant.

När planen väl var utarbetad funderade han på hur den skulle genomföras och kartlade vägen. Hans slutgiltiga mål vara att orden "Marry me" skulle dyka upp på Googlekartan. Det blev en lång resa, som täckte cirka 7.100 kilometer under sex månaders tid.

Han reste över hela Japan efter en specifik väg för att komponera orden. Efter att ha avslutat sin resa visade han orden på kartan för sin flickvän.

Advertisement
Google/Facebook - Screenshot

Google/Facebook - Screenshot

Denna bedrift gjorde det möjligt för Yashushi att erövra Guiness World Record för historiens längsta GPS-text, men framförallt fick han ett "ja" från Natsuki, hans flickvän.

Efter framgången med sin plan började Yasushi göra GPS-ritningar över hela världen och blev en av världens mest hyllade konstnärer inom detta område.

Webbanvändarna uppskattade verkligen hur han friade till sin flickvän: "Hon kan skatta sig lycklig som har en kille som anstränger sig så hårt".

Vilket tycker du skulle vara det perfekta frieriet?

Advertisement