Hon lämnar allt för att flytta in i en husbil vid 63-års ålder: "jag har återfått min frihet"

av Titti Carlberg

01 Januari 2023

Hon lämnar allt för att flytta in i en husbil vid 63-års ålder: "jag har återfått min frihet"
Advertisement

Frihet är en av de största gåvorna som en människa kan ta del av. Det finns individer som inte klarar stanna för länge på samma plats, de känner ett behov av att resa, upptäcka nya städer och kulturer, utforska dolda territorier. De gillar att vakna upp på en ny plats på morgonen och varje dag få uppleva nya äventyr.

När den här kvinna  såg möjligheten, lät hon den inte gå förlorad utan tog den i farten. Hon släppte allt, köpte en husbil och började köra runt i England.

Det finns inte många människor som är så pass modiga.

via The Guardian

Advertisement

Huvudpersonen i berättelsen är Siobhan Daniels, hon är 63 år gammal och arbetade tidigare som journalist hos BBC South East, och hon kommer ursprungligen från Tunbridge Wells i Kent, Storbritannien. Hon trivdes inte på sitt arbete, hon blev alltmer less på det för varje dag som gick och hade bara en tanke i huvudet, att byta yrke till ett där hon kunde känna sig fri. När hon såg möjligheten tog hon den på en gång, hon köpte en husbil för 45.000 pund och påbörjade sin rundresa på en gång.

"Jag känner mig frijag har inte ens en hyra att betala". Siobhan har dock ett fast stopp på sina resor, en gård i Dorset, där hon i utbyte mot manuellt arbete kan ladda om sitt transportmedel. Detta är inget som tynger henne eftersom hon älskar att vara utomhus i kontakt med naturen. Tidigare var hon inte nöjd med sig själv och lyckades inte finna någon sinnesro. Av denna anledning, efter att ha försäkrat sig om att hennes 32-åriga dotter mådde bra, vände hon på sitt liv och gav sig iväg ut på sin äventyrsresa.

Advertisement

Hennes nya liv gör att hon känner entusiasm, trots att hon har gett upp alla de bekvämligheter hon var van vid är hon lyckligare än någonsin. Visst händer det att hon saknar en fast bostad, men hennes nuvarande hem saknar inga bekvämligheter. Hon har en normalstor dusch, ett kylskåp med frys och en spis.

Siobhan har en sida på Instagram där hon delar med sig av alla sina resor och berättar om alla sina äventyr. Syftet är att skicka ett budskap om att alla, särskilt kvinnor, kan, om de vill, förändra sina liv. Det finns ingen ålder för att börja om från början.

Skulle du ha gjort samma val som hon, om möjligheten dök upp framför dig?

Advertisement