Hon har inte råd att köpa julklappar till sina barn så hon erkänner för dem att jultomten inte finns

av Titti Carlberg

05 December 2022

Hon har inte råd att köpa julklappar till sina barn så hon erkänner för dem att jultomten inte finns
Advertisement

En av de mest efterlängtade högtiderna för barn är julen, de älskar inte bara den glada atmosfären, utan de älskar också att vakna på morgonen den 25 december och springa till granen för att se om jultomten har lagt några julklapparna, som de önskat sig, under den. Men det som barnen kommer att upptäcka med åldern är att det inte är någon mystisk figur som kommer med gåvorna, utan deras föräldrar.

I själva verket var den här kvinnan tvungen att berätta sanningen för sina barn, eftersom hon inte hade råd att köpa några julklappar till dem. Hon blev väldigt ledsen när hon såg besvikelsen i deras ögon.

via New York Post

Advertisement
mamacameronx/TikTok

mamacameronx/TikTok

Rachel, är en 30-årig skotsk 4-barnsmamma, alla under 10 år. Tidigare arbetade hon på Samsung, men när hon väntade sitt fjärde barn tvingades hon sluta sitt jobb för att bli hemmafru. Utan en fast inkomst har hon inte längre råd att köpa julklappar till sina barn. Av den anledningen trodde hon att den enda lösningen på problemet var att berätta sanningen för barnen: att jultomten inte existerar.

"Det statliga bidraget räcker inte, jag har knappt råd att betala räkningarna. Barnbidraget blir allt lägre och lägre. Tyvärr har jag kommit till en punkt där jag inte har råd med presenter till mina barn. Jag har nu kommit till ögonblicket då jag var tvungen att berätta sanningen för mina barn om julen och var julklapparna kommer ifrån. Jag vill ju inte att mina barn ska tro att de har varit stygga. Den här situationen gör mig ledsen. Jag har aldrig spenderat pengar varken på mig själv eller min man, allt spenderas på våra barn".

Advertisement
mamacameronx/TikTok

mamacameronx/TikTok

Den här mamman vill väldigt gärna börja jobba igen för att hjälpa sin familj ekonomiskt och för att inte behöva berätta sanningen om jultomten för barnen, men hon har ingen som kan ta hand om de små. Folk anklagar henne för att gå hemma och göra ingenting hela dagarna, och de anklagar henne dessutom för att vara arbetsskygg. Hon hävdar dock att om hon fick möjligheten skulle hon omedelbart börja jobba igen.

"Både jag och min man har skaffat oss billigare telefonabbonemang och sålt en telefon för att få lite extrapengar. När jag är och handlar köper jag bara de livsmedel som är på extrapris, för att spara pengar. Mitt mål är inte att be om bidrag, utan hoppet är att hela situationen förändras och att staten tar hand om familjer som har det svårt".

Hur tror du hon ska lösa situationen på bästa sätt?

Advertisement