"Jag bjuder hem hela min familj i jul, men jag debiterar dem alla för mat och el"

av Titti Carlberg

05 December 2022

"Jag bjuder hem hela min familj i jul, men jag debiterar dem alla för mat och el"
Advertisement

Varje familj har sina egna traditioner, de kan vara extravaganta, eller så kommer de väldigt nära det traditionella men oavsett vilket så är det viktigt att fira högtiderna tillsammans. Även om det är vanligt att tillbringa julmiddagar eller julluncher med sin familj, upprepas alltid samma sak varje år. Varje år träffas man hemma hos en släkting som dock blir tvungen att handla, duka bordet och laga mat till alla.

Att organisera allt ensam, utan hjälp, är dock inte bara jobbigt utan också väldigt dyrt, och det var därför som den här kvinna valde att debitera sina gäster för måltiden. Låt oss se hur hon gick till väga.

via New York Post

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Berättelsens huvudperson är Carolyn Duddridge, en pensionär på 63 år, som har haft gäster på julmiddag flera år i rad. Det har blivit en tradition

"De sista dagarna i november - berättar kvinnan - kontrollerar jag mitt bankkonto för att se vilka som har fört över pengar och vilka som inte har gjort det. Därefter ringer jag till dem som inte har betalat för att påminna dem om att deadline är första december. Trots många ursäkter eller begäran om förlängning kommer pengarna till slut.

Advertisement

Caroline är oförsonlig, hon accepterar inga försenade betalningar, och hon säger att även barnbarnen är tvugna att betala. Även fast hon har blivit kritiserad för detta, är det det enda sättet hon kan förbereda en julmiddag på för 12 personer, eftersom hennes pension bara är på 1000 pund i månaden. Innan hon handlar för firandet letar hon efter de bästa erbjudandena, för att sedan skapa en perfekt meny

Hennes två söner betalar 15 pund var, de tre döttrarna 10, de fyra barnbarnen i åldern fem och över betalar 5 pund var och det yngsta 2,50.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag vet att det finns många människor som kritiserar mitt sätt - säger kvinnan - men jag bryr mig inte. Det är inte bara en fråga om pengar, utan på detta sätt kan kostnaden för middagen fördelas lika mellan alla närvarande. Att räkna med att bara en person ska stå för hela måltiden, förbereda den, städa och värma upp huset är för mycket. Beloppet som jag tar för maten inkluderar även elektriciteten. Jag tror att detta är det enda raka att göra".

Caroline hade dock väntat sig mer kritik, men hennes bekännelse har avslöjat att det finns många människor som delar på kostnaderna för julmaten.

Använder du och din släkt också detta sätt eller förbereder ni allt på ett annat vis?

Advertisement