Hon går till stadshuset för att förnya sitt legitimationen och upptäcker att hon har varit gift i 13 år

av Titti Carlberg

01 December 2022

Hon går till stadshuset för att förnya sitt legitimationen och upptäcker att hon har varit gift i 13 år
Advertisement

Många människor drömmer om att gifta sig från tidig ålder, redan som små föreställer de sig varje detalj, de vet vilken kyrka bröllopet kommer att äga rum i, bröllopsmarschen och på vilken restaurang de vill ha lunchen på, vissa förbereder dessutom menyn redan då.

Men livet är fullt av överraskningar, man vet aldrig vad som kan hända, det oväntade kan alltid finnas runt hörnet. Plötsligt kan allt hända, du kan till och med finna dig själv gift utan att ha vetat om det.

Det var precis det som hände den här kvinnan som av en ren slump upptäckte att hon varit gift med en främling i 13 års tid. Problemet var bara det att hon aldrig hade varit med på bröllopet, utan hon fick reda på det när hon gick till stadshuset för att förnya sitt legitimation. Låt oss se vad som hände.

via La Nouvelle Republique

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Huvudpersonen i berättelsen är Barbara en 50-årig kvinna som bor i en liten fransk stad, Saint-Nazaire. Allt började när hon gick till stadshuset i sitt land för att skaffa ett nytt id-kort. Efter ett par månader var handlingen ännu inte klar att hämtas.

Så hon tyckte att det var bäst att ringa tjänstemännen för att be om en förklaring. Men istället för en förklaring fick hon en fråga som började väcka tvivel inom henne: "Vill du sätta Fru som ditt civilstånd?". På den frågan svarade kvinna prompt "Jag har aldrig varit gift". Dokument vittnade dock om motsatsen, enligt papprena hade hon gift sig drygt 13 år tidigare med, för henne en främling, i den franska byn Guérande.

Situationen som hon befinner sig i är verkligen komplex, det enda alternativet för henne var att kontakta sin make och, tillsammans med honom, försöka hitta en lösning på problemet. Efter många försök lyckades hon äntligen få kontakt med honom, "men han verkade vilsen, han förstod inte vad som hade hänt. Han trodde mig knappt. De problematiska konsekvenserna var dock inte för honom utan för hans fru. Jag har fortfarande inte fått mitt id-kort, men lyckligtvis behöver jag det inte i min stad eftersom alla tjänstemän känner mig".

Det hade troligen uppstått ett utskriftsfel vid registreringen av äktenskapet.

Hur tycker du att situationen ska lösas?

Advertisement