Ett par vill byta bord på en restaurang på grund av ett barn som skriker: en mamma reagerar

av Titti Carlberg

09 December 2022

Ett par vill byta bord på en restaurang på grund av ett barn som skriker: en mamma reagerar
Advertisement

Att bli förälder är en av de vackraste upplevelser och förnimmelser som kan finnas, men å andra sidan är det ett riktigt utmattande arbete. Framför allt när barnet fortfarande är litet. Många sömnlösa nätter spenderas, faktum är att det händer ofta att barn vaknar och man måste gå upp för att vagga det, i hopp om att det ska somna om så fort som möjligt. Just därför är det nödvändigt att ibland ta en paus, en stund för sig själv.

Faktum är att ett par hade tagit ledigt en kväll från sina barn för att gå på restaurang. Synd dock att ett barn vid bordet bredvid dem plötsligt började gråta hysteriskt. Paret bad om att få byta bord, men den begäran gjorde barnets mamma upprörd. Vad var det som hände?

via Ok_Candy7966/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Föräldrarna berättade sin version av händelsen i ett inlägg på Reddit och frågade webbanvändarna om det var de som gjorde ett misstag eller om det var rätt av dem att be servitören om att få byta plats. Detta föräldrapar älskar sina barn, men ibland vill de ta en paus från dem och tillbringa lite tid ensama. De hade planerat kvällen flera dagar i förväg, en intim kväll, och bokat bord på en lyxrestaurang.

När det var dags för middagen satte sig paret vid bordet de tilldelats, men några minuter senare såg de ett par, med ett barn i en barnvagn, sätta sig vid bordet bredvid dem. "Till en början var det inget problem, men kort senare började den lille att gråta. Barnets föräldrar försökte trösta det, men varje gång det verkade som att de lyckats få honom att somna så vaknade han och började gråta på nytt".

Paret funderade på att gå därifrån, men de hade redan beställt. Den enda lösningen var att be servitören att få byta plats. Barnets föräldrar hörde deras fråga, "så mamman vände sig till mig och sa att jag förmodligen inte hade något barn, och att barn framför allt är människor och man måste kunna acceptera att de kan göra oväsen. Att få dem att tystna är inte lätt. Jag ville inte börja bråka, men jag sa att jag faktiskt kunde göra något åt barnets gråtande, nämligen att hon gick hem med sitt barn. På det sättet skulle hon åtminstone låta andra människor njuta av sin måltid".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Webbanvändarna höll sig mest till förmån för huvudpersonerna i berättelsen och sagt att de ger full förståelse för deras situation. "När man anlitar en babysitter för att njuta av en utekväll med sin man, är det sista man vill ha ett skrikande barn bredvid sig." Många hävdade att parets begäran var helt okej: "de bad ju bara om att få byta bord".

Håller du med?

Advertisement