Pappan låter familjen använda pannlampor för att spara pengar: "Ingen elektricitet i mitt hem"

av Titti Carlberg

13 December 2022

Pappan låter familjen använda pannlampor för att spara pengar: "Ingen elektricitet i mitt hem"
Advertisement

Att spara är verkligen en komplex praktik, nästan som en konstform. Man kan inte improvisera utan måste noggrant studera  och analysera alla familjeutgifterna och förstå vad man ska dra in på. Vilka betalningar som är onödiga och vilka som är nödvändiga. Men det räcker ofta inte med bara det, ofta måste hela familjen vara extremt uppmärksamma och engagera sig. Om en av familjemedlemmarna drar sig ur, blir det hela till ingen nytta.

Den här pappan kom på ett originellt sätt för att spara pengar och minska utgifterna avsevärt, han involverade hela sin familj i sin "Inget lyse i mitt hus"-policy. Låt oss se vad den består av.

via Metro

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Chavdar Todorov är en 53-årig pappa som tillsammans med sin hustru Moda och deras två barn Nicole och Teo (20 respektive 14 år gamla), har valt ett annorlunda sätt för att minska familjens utgifter. När han insåg att kostnaderna för deras nödvändigheter ökade dramatiskt bestämde han sig för att ingripa och vidta åtgärder. Hans främsta idé var att dra ner på elektriciteten. Därmed föddes polycen "inget lyse".

Advertisement

Vanlig praxis är att dra ur tv-sladden när man inte ser på den och släcka lamporna i rummen där ingen befinner sig. Denna praxis togs ytterligare av Chavdar som bestämde sig för att inte tända några lampor längre. När det blir mörkt ute är det inga problem, de sätter på sig pannlampor. På så sätt ser de perfekt, och med fördelen att det finns en stor marginal för besparing.

Utöver det försöker de också spara in på uppvärmningen. För närvarande använder de bara värmeelementet en gång i veckan. Om de fryser sveper de in sig i rockar och filtar.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Vi vet ännu inte om detta sätt kommer att vara framgångsrikt eller inte - säger mannen - vi försöker just nu att göra allt för att hålla kostnaderna nere. Vi går runt med pannlampor, sveper in oss i filtar och sätter bara på uppvärmningen en gång i veckan för att värma upp huset lite.".

Tycker du att Chavders val är överdrivet eller tror du att en period utan lyse kan fungera bra?

Advertisement