Bartendern hjälper en kund som blir besvärad av en man: "Jag är ingen hjälte"

av Titti Carlberg

12 December 2022

Bartendern hjälper en kund som blir besvärad av en man: "Jag är ingen hjälte"
Advertisement

En ung och vacker tjej ska ha samma rätt som alla andra att ha ett aktivt socialt liv och kunna gå ut på kvällarna för att roa sig med vänner med säkerheten att hon ska kunna återvända hem tryggt. Om detta fortfarande är möjligt i små städer, så är det tyvärr inte längre så självklart i storstäder och metropoler. Alltför många gånger hör vi om missöden med mer eller mindre olyckliga slut som hänt unga tjejer, vars enda fel var att de ville ha lite kul och njuta av sin fritid i sällskap med de närmaste vännerna.

En tjej berättar sin historia om en händelse som slutade lyckligt tack vare att hon hade turen att finna en hjälte i skepnad av bartender.

via NY Post

Advertisement

Den unga Trinity Allie berättar om sitt ödesdigra missöde en kväll på en pub, som lyckligtvis fick ett lyckligt slut tack vare en bartenders snabba ingripande. Trinity njöt av en utekväll tillsammans med vänner i sin hemstad Florida när hon blev kontaktad av en man som uppförde sig på ett irriterande sätt, han lyssnade inte på hennes vägran utan fortsatte att störa henne.

Max Gutierrez, bartendern, märkte omedelbart vad som pågick och kom på ett diskret men smart sätt att ingripa: han låtsades ge henne notan men istället för en summa hade han skrivit ett meddelande på det.

"Om mannen stör dig, rör vid din hästsvans så kan jag få honom utslängd. Faktum är att han stör även mig" stod det på notan. Trinity blev så imponerad av den gesten av solidaritet att hon ville dela den med alla.

Advertisement

Oavsett om det hade kunnat sluta lyckligt även utan bartenderns ingripande, blev hans gest väldigt uppskattad och det var många som hyllade honom genom att kalla honom för en hjälte och säga att det borde finnas fler män av hans kaliber i världen. 

Max blev förvånad över så mycket berömmelse, och tyckte att han inte hade gjort något extraordinärt: "Jag säljer inte bara mat och dryck utan jag ser även till att kunderna är trygga", säger han som förklaring till att han bara gjorde sitt jobb med sitt snabba ingripande.

Grattis Max, du gav en underbar uppvisning av intelligens, mänsklighet och kreativitet. Utan tvekan en som man kan ta exempel av.

Advertisement