"Grannen låter sina gäster parkera på min uppfart utan mitt tillstånd"

av Titti Carlberg

22 November 2022

"Grannen låter sina gäster parkera på min uppfart utan mitt tillstånd"
Advertisement

Att flytta utgör alltid en okänd faktor, nämligen grannarna. Närhelst man flyttar är förhoppningen att hitta vänliga och förstående grannar som man kan etablera utmärkta relationer med, kanske till och med bli vän med. Det viktigaste, för att säkerställa att en harmonisk och varaktig relation föds, är att börja på rätt sätt.

Synd att det motsatta hände den här mannen, som redan från början hade en del bråk med sin granne. Han vet inte längre hur han ska bete sig, därför ber han webbanvändarna om hjälp. Han berättar sin historia i ett inlägg på Reddit och frågar hur han ska agera. Låt oss se vad det var som hade hänt.

via Inevitable_Bit_8362/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Den unge mannen hade köpt ett hus, men när han flyttade in i det insåg han tyvärr att han skulle behöva ta itu med sin granne Karen. Rapporten mellan dem började inte på bästa sätt.

Den tidigare ägaren till huset hade inte haft något körkort så hans uppfart var alltid ledig, vilket innebar att Karen som inte har någon parkeringsplats framför sitt hus, kunde ställa sin bil där. När mannen flyttade in tvekade han aldrig utan parkerade naturligtvis sin bil på sin uppfart. När Karen kom hem och såg platsen upptagen av en bil som hon inte kände igen bestämde hon sig för att ringa efter en bärgningsbil för att få den bortforslad.

"Jag hörde höga ljud komma från min uppfart - berättar mannen - jag gick ut och såg polisen och en bärgningsbil, som precis var på väg att forsla bort min bil. Jag frågade vad som pågick och Karen svarade att hon inte visste att jag hade flyttat in i huset. Sedan förklarade hon för mig det avtal hon hade med den förre husägaren, men jag betonade att det bara fanns plats för min bil på min uppfart".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De följande månaderna bestämde sig mannen för att bredda uppfarten så att det skulle få plats två bilar på den (hans och hans flickväns). Karen tog då tillfället i akt och började på nytt parkera sin bil där, utan att be om tillstånd.

"När jag såg att hon insisterade såg jag till att få bilen bortforslad av polisen. Det var lugnt i ett par dagar efter det, men sedan hittade jag en lapp i min brevlåda från henne. Hon skrev att jag måste se till att ha min uppfart fri från bilar vissa dagar så att hon och hennes vänner hade någonstans att parkera, och tillade att om jag såg till att forsla bort hennes bil en gång till så skulle hon ta till ytterligheter".

Mannen vet inte längre hur han ska bete sig och har bett webben om hjälp. Bland Redditanvändarnas svar finns det de som kommenterar ironiskt att han måste fortsätta att se till att bilen blir bortforslad, de som bjuder in honom att kontakta polisen och slutligen de som tipsar honom att alltid se till att ha uppfarten blockerad för Karen och hennes gäster.

Hur hade du betett dig?

Advertisement