Pensionären fyller 101 år: "Hemligheten med ett långt liv? Drick tequila"

av Titti Carlberg

11 December 2022

Pensionären fyller 101 år: "Hemligheten med ett långt liv? Drick tequila"
Advertisement

Vem av oss skulle inte vilja nå och ta sig över milstolpen 100 år? Att leva i ett helt sekel eller mer är en ambition som delas av många, så länge de är friska, men som inte alla lyckas erövra: men vilken är hemligheten med att lyckas leva så länge? Finns det verkligen någon? Kanske inte, men den här gumman från Arizona som blåste ut 101 ljus omgiven av sina nära och kära har utan att tveka avslöjat sin: tequila.

Ett bisarrt sätt att säkerställa ett långt liv, men enligt kvinnan är hennes "speciella ingrediens" just det!

via New York Post

Advertisement

AZFamily 3TV and CBS 5 News/Youtube

Mary Flip, från Chandler, Arizona är 101 år gammal. En viktig milstolpe som utan tvekan måste hedras och firas: den gamla kvinnan har en lång "karriär" bakom sig, hon har mött och övervunnit olika svåra perioder, men hon har också upplevt mycket glädje, som födseln av sex barn.

På frågan om vilken som är hennes hemlighet med ett långt liv, tvekar inte Mary: hon säger att det, åtmistone i hennes fall, är att dricka tequila.

En kvinna med stor ironi och sinne för humor, Flip flyttade till Mexiko när hon var 18 år gammal, där hon upptäckte sin passion för den lokala likören och började arbeta som uppfödare. Något år senare träffade hon mannen som hon gifte sig med och under sin första graviditet flyttade de till Chicago. I den nya staden började Mary sin karriär som konstnär, vilket uppskattades av Chicago School of Art.

"Jag gillar att teckna och jag har lärt mig att saker förändras när man ritar dem. Så jag utvecklade dem för att få dem att se verkliga ut. Det tog lite tid men jag hade inget annat att göra än fostra ett gäng barn.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan dricker dock inte bara tequila, emellanåt unnar hon sig några glas öl. För att fira sin 101-årsdag bestämde hon sig för att dricka Guiness, omgiven av familj och vänner.

Mary är inte den enda som hävdar att detta är hemligheten bakom ett långt liv: Lucile Randon, en 118 år gammal nunna förklarade att ett glas vin om dagen, som hon dricker dagligen till frukost, hjälper till att bevara ens energi och för att avvärja åldersrelaterade problem. Kan dessa drycker verkligen förlänga livet om man konsumerar dem med måtta? Vad tror du?

Advertisement