"Jag ville ha ett barn till varje pris, nu när jag har ett ångrar jag mig"

av Titti Carlberg

03 Januari 2023

"Jag ville ha ett barn till varje pris, nu när jag har ett ångrar jag mig"
Advertisement

Drömmen för många par är att en dag bli föräldrar, vilket inte alltid är så enkelt att uppnå, eller åtminstone inte för alla. Ibland händer det på en gång, i andra fall kan det ta flera år innan en kvinna lyckas bli gravid.

Många människor ägnar hela sin tillvaro åt att önska detta, men det är just när deras dröm blir uppfylld som de inser att det inte var på detta sätt det skulle bli. Kvinnan vi ska berätta om hade länge drömt om att få barn, hon var säker på att första gången hon höll sitt barn i famnen skulle det fylla henne med total lycka, synd dock att det inte blev som hon hade trott.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan, som valde att förbli anonym, använder pseudonymen Alice Mann. Hon berättar sin historia och avslöjar sin erfarenhet som förälder. Ända sedan hon var liten har hon drömt om att bilda familj, och framförallt om att få barn.

Vid 36-års ålder hade Alice ännu inte lärt känna den rätta mannen att bygga familj med. Det verkade som att han inte existerade, förrän hon, 40 år gammal, träffade honom. De var överens och ivriga över att få ett barn, och trots att det tog ett par år förvandlades deras dröm till slut till verklighet. Synd bara att de i samma ögonblick som deras önskan gick i uppfyllelse, ångrade sig.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag kunde knappt tro att det var sant - skriver Alice - jag hade äntligen blivit mamma, jag kunde inte vara lyckligare. Men när jag kramade honom för första gången kände jag dock inte de starka känslor som jag ofta har hört talas om, men jag var glad över att ha fått en son efter så lång väntan. Efter cirka en månad hade den glädjande känslan försvunnit och jag ville inget hellre än att gå tillbaka till tiden före honom. Efter att min största önskan hade gått i uppfyllelse ville jag inte längre ha min son".

Alice förklara att hon hade funderat på allt vad det innebär att vara mamma, men verkligheten är aldrig som förväntningarna. Hon hade förmodligen inte tänkt på en babys ständiga behov, att behöva gå upp mitt i natten och alltid ta hand om honom. 

"Jag önskade honom så mycket. Jag kände mig redo, men nu är jag ledsen över att jag inte är den mamma han förtjänar."

Vad tycker du om detta?

Advertisement