Influencer hävdar att hon är för snygg för att arbeta; "Det är inte för mig"

av Titti Carlberg

11 November 2022

Influencer hävdar att hon är för snygg för att arbeta; "Det är inte för mig"
Advertisement

Är arbete och fysiskt utseende nära besläktat? Vissa skulle svara ja, och mena på att en vacker estetik kan öppna många dörrar, även professionella: att vara attraktiv kan faktiskt betraktas som en egenskap att överväga av anställande chefer, särskilt om det är ett jobb som ska utföras i kontakt med allmänheten.

Men kan man vara för snygg för att jobba? Tydligen verkar en influencer vara övertygad om att man kan det.

via Daily Mail

Advertisement
luluhasfun/TikTok

luluhasfun/TikTok

Lucy Welcher är en väldigt populär influencer på TikTok, där hon har drygt tio miljoner follower. I ett av hennes klipp uttrycker den unga kvinnan en tanke som har väckt en hel del ilska bland webbanvändarna, vilket öppnade upp för en het debatt. Lucy hävdar att hon är för snygg för att arbeta: "Jag vill inte ägna hela mitt liv åt att arbeta. Tror du att jag vill kliva upp klockan 6 varje morgon under de kommande 60 åren? Nej, jag är alldeles för snygg för att göra det."

Ett uttalande som oundvikligt väckt mycket kritik från följare, som anklagade den kanadensiska influencern för att vara lat. Lucy påpekade senare att hennes kommentar var ironisk och hävdade att hennes ord inte var menade att vara något annat än ett skämt.

Advertisement
luluhasfun/TikTok

luluhasfun/TikTok

Men det var inte alla som trodde på hennes förnekande, de fortsatte att kritisera och fann hennes påpekande förolämpande, särskilt mot dem som söker arbete eller utför krävande jobb.
"Vad sägs om att försöka växa upp istället för att vara som en priviligerad prinsessa som väntar på att livet ska servera dig allt på silverfat?" skriver en person.

Det fanns dock dem som höll med henne på sätt och vis, som tyckte att det inte är någon höjdare att leva arbetandes en hel livstid. 
Hur som helst hävdade Lucy i en video att hon förberedde sig för att gå till jobbet och berättade även att hon hade blivit befordrad, men hon gav inga ytterligare detaljer om vad det är hon arbetar med.
"Jag är verkligen exalterad, för även om jag kan verka vacker, intelligent och begåvad, så är jag i verkligheten inte så värst intelligent" avslutade den unga kvinnan med självironi.

Hon saknar definitivt inte självförtroende när det gäller sitt utseende!

Advertisement