De har nio barn och ytterligare ett på väg: "Vi klarar oss på 1.500$ i månaden"

av Titti Carlberg

17 November 2022

De har nio barn och ytterligare ett på väg: "Vi klarar oss på 1.500$ i månaden"
Advertisement

Att välja att skaffa ett barn nuförtiden är inte lätt: om kvinnor en gång i tiden fostrades med det enda syftet att snabbt hitta en bra man, ta hand om honom och föda en massa barn, medan männen letade efter en bra hustru som säkerställde en manlig arvinge, har saker och ting förändrats mycket i dag. 

Många kvinnor strävar efter att göra en tillfredsställande karriär och är inte villiga att lägga den åt sidan för moderskapet och å andra sidan är arbetslivet inte redo att välkomna mammor på det sätt de förtjänar. Även när det gäller relationer har saker och ting förändrats under åren, man byter partner några eller flera gånger under livet och det händer även att man bryter upp efter decennier av förlovning eller äktenskap.

Men det finns fortfarande de som följer trenden från det förflutna, söker tillfredsställelse i den inhemska härden och önskar en stor familj att ägna sig helt åt. Ett exempel är detta amerikanska par vars otroliga historia vi kommer att upptäcka.

via Mirror

Advertisement
@amandalynnsellers/TikTok

@amandalynnsellers/TikTok

Amanda Sellers, 29, och hennes man Chris, 33, bor i Virginia (USA) med deras 9 barn och ett ytterligare på väg. Chris var redan tvåbarnspappa när han träffade Amanda 2013. Den unga kvinnan, som alltid har drömt om en stor familj, lyckades övertyga sin man om att de skulle försöka få barn redan under deras första månader av förlovning. Från 2013 och framåt har Amanda alltid varit gravid: först föddes tvillingarna Mya och Mia år 2015, sedan ännu ett tvillingpar Acher och Brycen, 2017, Eli kom 2018 och Emma 2020. Deras tionde barn är på väg.
"'De kommer alla bra överens och är väldigt utåtriktade. Jag försöker lära dem att vara självständiga och de får hjälpa till med hushållsarbetet och laga sin egen frukost och lunch" berättar Amanda.

Visst kräver en så stor familj en hel del organisation: paret har till exempel en 15-sitsig skåpbil för att resa med alla barnen och alla måltider planeras i förtid, med en månadskostnad på 1100 dollar för skafferivaror med lång utgångstid och 400 dollar för färskvaror.

Advertisement
@amandalynnsellers/TikTok

@amandalynnsellers/TikTok

Amanda förklarar att hon planerar 15 middagar som hon sedan fördubblar, men inte anger exakt när varje måltid ska ätas, utan ser till att det finns tillräckligt med mat för hela månaden.
"Vi har en stor frys i källaren och kyl och frys i köket. Jag skulle gärna vilja ha en till frys om vi hade utrymme" säger hon. Barnen hjälper till med hushållsarbetet: de äldre har uppgifter tilldelade som byts varje vecka. Maken Chris jobbar hemifrån och alla barn får hemundervisning.

En verkligt perfekt organisation, som man säkert kan hämta inspiration från!

Advertisement