Ålderdomens skönhet: 16 fotografier av en konstnär som vittnar om tidens gång

av Titti Carlberg

06 November 2022

Ålderdomens skönhet: 16 fotografier av en konstnär som vittnar om tidens gång
Advertisement

Ålderdom är en fas i livet som alltför ofta har underskattats. När man blir äldre har man upplevt mycket i sitt liv och man har många historier att berätta. Faktum är att många gånger kan mor- och farföräldrar inte ge sig till tåls innan de får umgås med sina barnbarn för att berätta för dem om sina ungdomsupplevelser.

Den här fotografen Arianne Clément, ville skapa en samling bilder för att visa äldre människors skönhet, hon vill kullkasta det traditionella konceptet och visa denna livsfas från en annan synvinkel. Nedan följer 16 bilder som visar åldrandets underverk.

via arianne.clement/Facebook

Advertisement

1. Tänder

Denna farmor skrattar tillsammans med sitt barnbarn för att hon saknar framtänderna. De kanske väntar på tandfén (eller musen) som kommer med en gåva.

Advertisement

2. Kramen

Mor och dotter som kramas på stranden till ljudet av vågorna som slår mot klipporna och vinden som blåser i deras hår.

3. Smekning

En kvinna som tar sitt barnbarnsbarn i famnen för första gången, och barnet sträcker fram handen som för att smeka henne.

4. Skrattar

Très chers amis! Mon livre photo sur les zones bleues va bientôt voir le jour! Je profite de la période des fêtes...

Pubblicato da Arianne Clément su Mercoledì 17 novembre 2021

Denna man som sitter på en stol har upptäckt hemligheten med att leva på bästa sätt: att skratta.

5. Kärleken

Vad är kärlek mellan två personer om det inte är för att vilja åldras tillsammans, och de ser på varandra på samma sätt som när de var nykära.

Advertisement

6. Fotografiet

Denna kvinna ville visa ett foto på sig själv som ung. Arbetskläderna är dock desamma, vilket visar hängivenheten hon känner för sitt yrke.

7. Korg

Denna kvinna bär på en antik tradition, när innehållet i korgen blev för tungt för att bära i händerna. Detta gick bra tack vare en krona av tyg som underlättade trycket på huvudet.

Advertisement

8. Tavla

"Vandraren ovan dimmorna" är en känd tavla av Caspar David Friedrich. I det här fallet har hon försökt återskapa den.

9. Tystnaden

Ofta när vi vill utrrycka en känsla eller en sinnestämning finner man inga ord. Denna bild visar att två personer som är så perfekt samspelta och förstår att det räcker det med att vara tysta tillsammans.

Advertisement

10. Inramad

Denna kvinna ser på sig själv i flera speglar och det har knäppts ett foto för att göra hennes alla sidor oförglömliga.

11. Blick

Morfadern håller sitt några månader gammalt barnbarn i famnen, de har samma förvånade blick, ungefär som om att det var första gången som de ser världen.

Advertisement

12. Historierna

Äldre människor har alltid mycket att berätta och de älskar att dela sina historier med de yngre. De senare kan inte göra annat än sätta sig ner och lyssna på äventyr från en svunnen tid.

13. Havet

För en fiskare representerar havet hans hem, denna man sitter och tittar på vågorna som har vaggat honom i flera års tid.

Advertisement

14. Häst

Om man ska döma efter sättet de ser på varandra så känner de säkert varandra sen många år. Vem vet vilka äventyr de har delat...

15. Ömhet

Han försöker lugna barnet på ett ömt sätt.

Advertisement

16. Stöd

För att ta sig framåt finns det alltid någon som ger sitt stöd.

Vilken bild gillade du mest?

Advertisement