Inkräktare ockuperar hans lägenhet: "Jag kan inte längre sälja den för att betala äldreboendet"

av Titti Carlberg

18 Februari 2023

Inkräktare ockuperar hans lägenhet: "Jag kan inte längre sälja den för att betala äldreboendet"
Advertisement

När man har levt ensam i många år kan det hända att man börjar känna behov av att ha någon vid sin sida, särskilt när man börjar bli lite till åren. Man känner behov av att ha någon att prata med, men framför allt att man har någon som lyssnar på en. I dessa fall bestämmer sig vissa individer att lämna sina hem för att flytta till specialiserade strukturer, såsom äldrebostäder, där de kan interagera med andra personer. 

Mannen, som är huvudperson i vår berättelse, fann sin bostad ockuperad. Nu vet han inte vad han ska göra, eftersom han hade bestämt sig för att sälja den för att kunna betala hyra på äldreboendet han skulle flytta till.

via France TV info

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jacques, 77, från Grenoble, Frankrike, bor sedan en tid på en specialiserad anläggning för äldre människor.

Denna typ av äldreboende är väldigt dyr och de som bara har en pension att leva på klarar inte den höga hyran. För dem som har en bostad att sälja, kan det vara en bra lösning.

Det är dock synd att denna man inte kan lägga ut sin bostad till försäljning, eftersom det är ockuperat, tydligen har en grupp husockupanter tagit sig in i tvåvåningsvillan genom trädgården. Så fort grannarna insåg vad som hade hänt ringde de till polisen, som dock inte kunde ingripa, eftersom de bara får ingripa om de kontaktas av husägaren.

När vi varnades - berättar Jacques kusin, som har hand om villan - var det försent, om det har gått 48 timmar efter att ockupanterna har tagit sig in, kan de inte längre skickas iväg. Vi måste få tillbaka huset för att sälja det så min kusin kan betala för sin vistelse på äldreboendet".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jacques pension är inte tillräckligt hög för att betala hyran, så han måste sälja huset för att få pengar. Hans kusin vidtog dock omedelbart åtgärder, för att kunna lösa situationen på kort tid. Faktum är att han kontaktade både en advokat och rättsväsendet. Om anmälan emellertid inte uppnår det önskade syftet, är den andra enda åtgärden att vidta, den att skicka en begäran till prefekten, som kan underrätta husockupanterna, som då får 24 timmar på sig att lämna byggnaden.

Vad skulle du ha gjort i en sådan situation?

Advertisement