Med sina 100 år är han den arbetare som har jobbat längst tid i samma företag: 84 år av karriären - Curioctopus.se
x
Med sina 100 år är han den arbetare…
Enligt vetenskapen är Bitcoin-fans manipulativa människor med enorma egon Japan: jätteroboten

Med sina 100 år är han den arbetare som har jobbat längst tid i samma företag: 84 år av karriären

06 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
426
Advertisement

Det är inte alltid så självklart att man är nöjd med platsen man jobbar på, och inte heller att man trivs så bra att man stannar på samma företag i 84 år. Tänk efter lite: att nå en sådan nivå betyder att du verkligen älskar det du jobbar med. Och om du tror att en sådan period är ouppnåelig, så känner du inte till historien om Walther Orthmann, en äkta rekordanställd, som bevisar det.

Anledningen: Vid 100 års ålder, har den här mannen arbetat i samma textilföretag i över 84 år, han kom in i Guiness World Record med rätta för att ha arbetat på samma ställe en väldigt lång tid. Det är ingen slump att Walther firade sin 100-årsdag omgiven av sina arbetskamrater. 

Omöjligt? Inte för honom: låt oss lära känna honom lite närmare.


Det var faktiskt Guiness som berättade för hela världen om det otroliga rekordet som slagits av brasilienaren Walther Orthmann. Efter att ha genomfört nödvändiga kontroller meddelade organisationen att den här mannen är den medarbetare som har jobbat längst tid på samma företag.

"Min mamma hittade det här jobbet åt mig när jag var 14 år gammal - berättar 100-åringen - det var år 1938, jag var äldst av 5 syskon, och mina föräldrar hade det svårt ekonomiskt och vi pojkar var ofta tvungna att arbeta för att hjälpa föräldrarna". Således blev Walther anställd på textilföretaget ReneauxView i Brusque, i Brasilien. Trots sin låga ålder visade han snabbt att han var en kapabel, uppmärksam och begåvad arbetare.

Från en enkel medarbetare på expeditionsavdelningen avancerade Orthmann till försäljningschef och hans karriär, även tack vare grundläggande och förvärvade färdigheter, verkade inte ta slut. När allt kommer omkring, om en person är passionerad av sitt jobb är det naturligt att prestera på bästa sätt, och Walther är ett levande bevis på det, vilket hundraåringen bekräftar själv.

"När man arbetar med något man gillar - säger han - uppfattar man inte att tiden går. Jag planerar aldrig mina dagar och jag försöker oroa mig så lite som möjligt för morgondagen. Det enda som intresserar mig är om jag kommer att få vakna nästa morgon, kliva upp, träna och gå till mitt arbete. Det är nuet som räknas, inte det förgångna eller framtiden".

Advertisement

Ord som förvisso har stort värde, baserade på en livserfarenhet som kan motivera många människor. Walther går fortfarande till kontoret varje dag, och är mer än någonsin övertygad om att det bästa rådet är att "hitta en bra arbetsgivare och följa dina passioner".

Visst: alla är inte så lätta att nå, också med tanke på att arbetssituationerna ofta inte är de bästa, men berättelsen om den här mannen är ändå ett bra exempel att ha i åtanke.

Vad tycker du om detta?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack