Lärare fick sparken efter att ha lagt upp "provokativa" bilder på sociala medier

av Titti Carlberg

28 Januari 2023

Lärare fick sparken efter att ha lagt upp "provokativa" bilder på sociala medier
Advertisement

Arbete och privatliv ska vara två skilda saker, som inte kommer i kontakt med varandra. Alla arbetsrelaterade problem bör läggas undan när man lämnar arbetsplatsen, på samma sätt som ditt privatliv inte bör föras in på företaget. Sociala medier har dock gjort gränsen mellan privat och offentligt liv allt mer öppen, nu kan alla övervaka andras integritet, det finns även många arbetsgivare som övervakar sina anställda. Många av oss delar nästan varje ögonblick av vår existens på sidorna i sina profiler, för att visa all världens människor vad vi gör.

Just på grund av denna trend förlorade berättelsens huvudperson, en lärare, sitt arbete. Faktum är att hon fick sparken för att hon hade publicerat bilder på sina sociala profiler som ansågs vara överdrivet provocerande, vilka hennes överordnande inte tyckte var lämpliga för hennes yrke.

via The Sun

Yeimmy Ilias Isaza är en lärare från Barranquilla, Colombia. Förutom att hon älskar sina elever älskar hon också att ta bilder och publicera dem på sina sociala sidor, framför allt för att visa upp sina olika outfit. Detta har lett till att hon har blivit känd och samlat på sig många follower, runt 400 tusen. Många verkar uppskatta fotografierna som hon "lägger upp", även om hennes arbetsgivare verkar ogilla dem, som har valt att ta ett hårt beslut mot henne.

Hennes överordnande tyckte att det var rätta att avskeda henne eftersom "hennes fotografier på nätet inte är lämpliga för den roll hon fyller och inte överensstämmer med arbetsplatsens policy"

Denna händelse gick inte obemärkt förbi, hennes follower ifrågasatte beslutet och valde att stödja Yeimmy med tröstande ord i det känsliga ögonblicket.

Advertisement

De flesta webbanvändare råder henne att fortsätta med det hon gör eftersom hon är bra på sitt jobb, och att framför allt "inte uppmärksamma dem som kritiserar bara för att kritisera". Även om uppsägning alltid är svårt att hantera, hittade Yeimmy snabbt ett nytt jobb och denna händelse hjälpte henne att få ännu fler follower på sina sociala nätverk.

Tycker du att det var rätt att avskeda henne?

Advertisement