Denna lärare blir kritiserad på sociala medier för sitt sätt att klä sig i skolan; "Det är olämpligt"

av Titti Carlberg

30 Oktober 2022

Denna lärare blir kritiserad på sociala medier för sitt sätt att klä sig i skolan; "Det är olämpligt"
Advertisement

Alltför ofta tenderar vi att döma andra människor innan vi ens känner dem. För det mesta tror man att man förstår vad en person har för yrke bara genom att titta på hennes klädsel. Detta försök att klassificera människor efter deras yttre utseende gör inget annat än att begränsa allas yttrandefrihet, eftersom kläder inte är något annat än en flagrant manifestation av ens karaktär.

En kvinna har valt att publicera på sociala medier de olika klädstilarna hon har på sitt jobb. Hon har blivit hårt kritiserad av många webbanvändare, som anser att det inte är rätt outfit för hennes yrke.

via victoriaren97/TikTok

Advertisement
victoriaren97/TikTok

victoriaren97/TikTok

Victoria, 25, arbetar som lärare i biologi på gymnasiet. Utöver att lära ut kunskap är hennes passion kläder, så pass att hon varje dag publicerar, på sin TikTok-profil (under pseudonymen victoriaren97) dagens outfit.

Många webbanvändare har kommenterat hennes val av klädsel. Många kritiserar henne för hennes val att klä sig på det sättet på jobbet, men det finns även många som stöder henne. Hon har valt att svara på kritiken med att betona att skolans ledning aldrig har hindrat henne från att klä sig som hon vill, och att institutionen har "en väldigt bra klädkod."

De mest kritiska personerna kommenterade: "hur kan du vara klädd i en skjorta och inga långbyxor på jobbet? Jag älskar också att klä mig i klänningar, men dina är för korta för dig", din outfit är olämplig" och "folk bedömer kjolarna och dina är på tok för korta"

Advertisement
victoriaren97/TikTok

victoriaren97/TikTok

Det finns också de som komplimenterar kvinnan för hennes garderob. Andra har dock försökt förklara, som inte tror att det finns en rätt eller fel outfit på arbetet, att det viktiga är att man respekterar den roll man har och om hon känner sig bekväm i sina kläder så är det rätt av henne att bära dem. Victoria har dessutom svarat att hon vet hur man skiljer på olika situationer och förstår perfekt när hon kan bära en viss outfit.

Finns det en obligatorisk outfit för lärare, eller tycker du att man ska klä sig som man själv önskar?

Advertisement