Han glömde svaret på säkerhetsfrågan : har inte längre tillgång till sitt konto på 1,8 miljoner dollar i bitcoin

av Titti Carlberg

29 Oktober 2022

Han glömde svaret på säkerhetsfrågan : har inte längre tillgång till sitt konto på 1,8 miljoner dollar i bitcoin
Advertisement

Datorer och smartphones har blivit den "svarta lådan" för många av oss, de innehåller minnen och fotografier av vårt liv. Om det någon gång händer att man inte längre lyckas komma in i dessa enheter skulle det vara som att förlora sin identitet.

En pc innehåller data och privat information om ägaren till den, av den anledningen skriver man in lösenord eller säkerhetsfrågor som skyddar det från obehöriga. Men det är viktigt att man skriver ner det eller memorera dem.

Denna kille skulle ha skrivit ner sitt lösenord på ett papper, för nu måste han hitta ett alternativt sätt för att få åtkomst till pengarna han har på sitt konto.

via Wionews

Advertisement
conspiracycubed/TikTok

conspiracycubed/TikTok

Mannen som är känd under pseudonymen Conspiracycubed på TikTok, berättar sin olyckliga historia på sociala medier om hur han har en enormt stor summa i sin onlineplånbok, som han inte kommer åt eftersom han inte minns svaret på säkerhetsfrågan, vilket är namnet på den person som var hans bästa vän då han skapade kontot.

Historien är dock mycket mer komplex och trassligare än så. Informationen för att få åtkomst till sin onlineplånbok hade Consiracycubed lagrat på sitt mailkonto. Det skulle ha räckt med att logga in på det för att hämta informationen, men så enkelt var det inte. Precis när han skrev in sitt lösenord dök problemet upp. Någon hade försökt komma åt hans konto, så för att bevisa att det var han som försökte få åtkomst till det var han tvungen att göra "igenkänningen".

Först ska han svara på säkerhetsfrågan vad hans bästa vän heter. Men efter att han hade skapat mailadressen för många år sedan kommer han inte ihåg vilket namn han skrev in. Ett alternativ skulle vara att gå in via de uppgifter som skulle skickas till honom via hans telefonnummer. Problemet med det är att han har bytt simkort och med det även numret.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Det hela började på skoj, jag investerade några dollar i bitcoin och de ökade avsevärt, men nu har jag ingen åtkomst till mina pengar eftersom jag inte minns namnet på vad min bästa vän heter från mina ungdomsår".

Videon är inte bara avsedd för att göra hans historia känd, utan också för att höra om någon har en lösning att erbjuda.

Vad hade du gjort för att försöka lösa problemet?

Advertisement