Hans 15-åriga son ska få barn med sin flickvän: "du får börja jobba för jag tänker inte försörja er"

av Titti Carlberg

20 Oktober 2022

Hans 15-åriga son ska få barn med sin flickvän: "du får börja jobba för jag tänker inte försörja er"
Advertisement

Rollen som förälder är väldigt komplex, men framförallt innebär den ett enormt ansvar. När de fattar ett beslut måste de alltid överväga vilka konsekvenserna kan bli, så att de ska kunna förstå hur de ska agera. Närhelst en pappa och en mamma lutar åt ett val, gör de det inte bara för att se till att barnet lär sig en läxa, utan framför allt för att ge sitt barn en adekvat utbildning. Ofta kan det uppfattas som ett svårt beslut trots att det har ett mycket specifikt syfte: att få den berörda personen att ta ansvar.

Det var vad som hände den här pappan, som till priset av att framstå som överdrivet hård, ville lära sin son att handla förnuftigt. Låt oss ta reda på vad det handlar om.

via marisayruben/TikTok

Advertisement
marisayruben/Reddit

marisayruben/Reddit

Livet består oftast av faser, vi går från att vara barn till ungdomar och därefter till att bli vuxna. I den här berättelsen behövde dock den 15-åriga huvudpersonen växta upp snabbt. Tonåringen var på väg att bli förälder tillsammans med hans 14-åriga flickvän. En situation som inte är alltför lätt att hantera, särskilt inte för en förälder som är rädd för att fatta fel beslut.

I en video, publicerad på TikTok, kan man se den olyckliga killen bli utskälld av sin pappa: "Jag och din mor har alltid litat på dig, vi har pratat med dig, men till vilken nytta. Vi gör allt för att du aldrig ska behöva sakna något, vi arbetar hela dagarna för att garantera dig en framtid, och du återgäldar oss med detta?".

Advertisement
marisayruben/Reddit

marisayruben/Reddit

I klippet ser man att grabben är extremt ledsen, men det finns ingen återvändo. Faktum är att hans far vill nu att han ska växa upp snabbt och lära sig ta ansvar. "Från och med nu får du jobba tillsammans med mig på byggarbetsplatsen, jag kommer inte försörja din familj, utan du måste själv ta hand om din flickvän och ditt barn".

Det var många som kommenterade videon, varav en del stödde fadern och en del stödde sonen. Men det var många som hävdade att detta var en alldeles för allvarlig reaktion, för vad som var ett ungdomligt misstag.

Tycker du att hans pappas ord var överdrivet hårda, eller tror du att det var enda sättet för sonen att lära sig en viktig lektion?

Advertisement