Efterlyst kvinna grips efter att ha sökt jobb på sheriffkontoret

av Titti Carlberg

14 December 2022

Efterlyst kvinna grips efter att ha sökt jobb på sheriffkontoret
Advertisement

Att söka jobb är ofta väldigt komplicerat, det kan gå flera månader innan man hittar ett, det är därför man inte tvekar att söka det perfekta jobbet så fort man ser en annons om det.

Ofta tar vi inte ens några upplysningar om platsen, vi läser inte ens hela annonsen utan bestämmer oss omedelbart för att skicka en ansökan. Kanske var det precis det som den här kvinnan gjorde, hon tvekade aldrig innan hon sökte jobbet på sheriffkontoret. Hennes misstag var dock att hon var efterlyst.

via Newsweek

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Zyeama Y. Johnson, 27, var säker på att hon hade undkommit lagen,men hon gjorde en liten missräkning. Kvinnan levde sitt liv genom att flytta från stad till stad, inte för att hon flydde, utan för att hitta ett jobb, synd bara att hon sökte fel jobb.

Zyema bestämde sig för att söka en tjänst på sheriffkontoret i Hudson County i nordöstra New Jersey, hon sökte rollen som säkerhetsvakt. En av huvudsysslorna på det kontoret är att identifiera positionerna för efterlysta personer.

Advertisement

Men en av de första sakerna som en överordnad gör när de läser ansökan, särskilt om man söker en tjänst på en myndighet, är att kontrollera om den sökande har begått något olagligt. Det tog faktiskt bara några ögonblick för den anställde att förstå vem det var som hade skickat ansökan.

Faktum är att en kort undersökning visade att det fanns en arresteringsorder på kvinnan i Monroe County, Pennsylvania, för att hon aldrig hade infunnit i domstolen för bedrägerianklagelser (det är ett brott i många stater som kan leda till böter eller i grova fall, till fängelse) och tio arresteringsorder i delstaten New Jersey. Vid den tidpunkten utarbetade agenterna en plan för att fånga henne.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kontoret kontaktade henne för att bestämma tid för en intervju, eller det hon trodde var ett introduktionsmöte, men när hon dök upp arresterades hon omedelbart. Frågan som dock både sheriffen och hans ombud ställde sig var varför en efterlyst kvinna sökte jobb hos polisen.

Nästa gång tänker hon förmodligen två gånger innan hon skickar en ansökan...

Advertisement