Karriärkvinnan förklarar hur hon får män att ta henne på allvar på arbetsplatsen: Jag är säker på mig själv"

Titti Carlberg

10 November 2022

Karriärkvinnan förklarar hur hon får män att ta henne på allvar på arbetsplatsen: Jag är säker på mig själv
Advertisement

Alltför ofta tror man att det för vissa yrken finns en könsskillnad, det vill säga att kvinnor inte kan utföra arbeten som är för män och tvärtom. Faktum är att kulturellt har man alltid trott att vissa uppgifter endast är för män och andra endast för kvinnor, men så är inte fallet. I själva verket har trenden vänts under årens lopp så att vem som helst kan utföra vilket jobb som helst, det enda som betyder något är kompetensen.

Det viktiga är dock att varje anställd lyssnas på och bemöts respektfullt på arbetsplatsen, oavsett om man är man eller kvinna.
Den här kvinnan har delat en video på TikTok, där hon förklarar hur man som anställd blir tagen på allvar av männen på arbetsplatsen.

via kaytuc/TikTok

Advertisement

kaytuc/TikTok

Katie Tucci har examen i kryptovalutareglering och finansteknik med en doktorsexamen i juridik. Hon har en hel del arbetslivserfarenhet och därför har hon bestämt sig för att spela in en video där hon förklarar vilka knep hon använder för att bli tagen på allvar på kontoret. En av de viktigaste aspekterna är att alltid vara säker på sig själv. 

"Jag börjar direkt med att presentera mig med ett fast och beslutsamt handslag. På möten försöker jag däremot alltid placera mig i samma höjd som de andra, jag är kortväxt och höjer min stol till max, men framförallt ler jag aldrig utan visar mig så professionell som möjligt.".

Ett element som ofta förbises, men som säger mycket om oss, är kroppsgester, baserat på de rörelser vi antar poserar de andra på ett visst sätt. Katie vill betona denna attityd och förklarar hur hon beter sig på möten.

kaytuc/TikTok

"Jag använder ett avsiktligt avslappnat kroppspråk. Jag försöker härma männens rörelser, lutar mig bakåt, lägger händerna bakom nacken, skriver anteckningar på mina knän istället för på bordet, jag försöker se alla i ögonen och framförallt visar jag mig självsäker".

Denna kvinna har bestämt sig för att dela sin erfarenhet med alla, men det är inte alla arbetsplatser som är som hennes, där det är nödvändigt att ta till dessa attityder.

Har det hänt dig att du måste det?

Advertisement