Den här mannen var världens rikaste man i drygt 2 minuter, med 92 kvadriljoner dollar

av Titti Carlberg

04 Oktober 2022

Den här mannen var världens rikaste man i drygt 2 minuter, med 92 kvadriljoner dollar
Advertisement

En av människans vanligaste drömmar är att bli rik. Faktum är att många hoppas på att vinna på en lott och funderar på vad de skulle kunna göra med den enorma summan. Alla vet att detta förmodligen aldrig kommer att hända, men att resa i fantasin kostar ingenting. Pengar ger naturligtvis inte lycka, men det tillåter dig att skämma bort dig lite. Viktigast av allt är dock att du skulle kunna hjälpa nära och kära som har det mindre bra ställt. 
Denna man fick inte ens chansen att bygga några luftslott innan de omedelbart rasade.

Ödet spelar en ofta otroliga spratt. I själva verket var den här mannen, under en väldigt kort tid, världens rikaste man. Låt oss läsa hans historia.

via Independent

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Under dessa två minuter hann Chris Reynolds inte ens inse vad som hade hänt, han hann inte fantisera om vad han skulle göra med den höga summa som han plötsligt hade på sitt konto. Under flera sekunder var han den rikaste mannen i världen.

En dag när mannen kontrollerade sitt konto såg han att beloppet var extremt högre än vad han mindes. Plötsligt hade hans saldo växt oproportionerligt till 92.233.38.547.800 dollar. Hur hade det gått till?

Advertisement

Det hela varade i bara några ögonblick, en för kort tid för att hinna inse vad som hade hänt. Ena stunden var han världens rikaste man för att i nästa ögonblick återgå till att vara den han var två minuter innan.
Online-penningöverföringsföretaget PayPal hade gjort ett påfallande misstag och laddat in denna otroliga summa på hans konto. Det tog inte lång tid för företaget att inse att det hade skett ett misstag så de rättade omedelbart till det. Reynolds hade blivit ihopblandad med den mexikanska tycoonen Carlos Slim, vars rikedom uppgår till 67 miljarder dollar.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Onlinebanken bad då mannen om ursäkt på ett väldigt särskilt sätt. Faktum är att PayPal erbjöd sig att föra över en stor summa pengar till en välgörenhetsorganisation som Reynolds valde. Dessutom sa företagets ledning: "Vi tycker att det är inspirerande att han valde att använda pengarna för att donera till en sak som han tror på."

Vad skulle du ha gjort om du plötsligt upptäckte en så hög summa på ditt konto?

Advertisement