Arbetsgivaren avskedar henne för att hon inte kommer med kaffe till honom: hon anställer honom inte i sitt företag

Titti Carlberg

26 September 2022

Arbetsgivaren avskedar henne för att hon inte kommer med kaffe till honom: hon anställer honom inte i sitt företag
Advertisement

I arbetslivet bör det inte finnas några könsskillnader, var och en ska kunna utföra de uppgifter man vill. Huvudaspekterna är färdigheter, kompetens och passion, tack vare dessa kan man utföra vilket jobb som helst.

Det kan dock hända att man hittar det perfekta jobbet, men man upptäcker att arbetsmiljön inte är den bästa och då är det viktigt att veta hur man ska bete sig. Faktum är att en stängd dörr tillåter oss att observera det vi inte har märkt tidigare. 
Som det som hände en kvinna, som efter ha blivit avskedad, kavlade upp ärmarna.

via Yahoo News

Advertisement

Attorneymartinez/TikTok

Advokaten Kathleen Martinez jobbade på ett juridiskt kontor som bestod till större delen av män. Hennes arbetsgivare hade en gammaldags uppfattning om advokatyrket, som var att de bara kunde utföras av män
En morgon bad hennes chef henne att göra kaffe till honom. Hon sa nej, eftersom det inte tillhörde hennes arbetsupgifter. Hennes nekande, även om det initialt kunde ses som negativt, visade sig dock vara rätt val. 

Faktum är att chefen bestämde sig för att ge henne sparken och hävdade "att hon inte var lämpad för den konservativa kulturen i det yrket, och för att hon vägrade servera kaffe till honom". Allt detta tjänade dock till att kvinnans självförtroende stärktes och hon startade en egen byrå.

Attorneymartinez/TikTok

Advokat Martinez ville skapa en arbetsplats som skulle göra all hennes personal tillfreds, framförallt kvinnorna. "På min byrå bär vi de kläder vi trivs i, det viktiga är att vi sköter vårt jobb på bästa sätt".

Frihet börjar med att man känner sig fri att få bära kläder som man trivs i. "Alltför ofta - förklarar kvinnan - bar jag kläder som inte speglade mig, nu har jag förstått att jag får bära vilka käder jag vill, vilket jag också har sagt till mina medarbetare. Jag är väldigt glad över att det är många kvinnor som har sökt arbete på min byrå".

Advertisement

Attorneymartinez/TikTok

Uppsägningen fick inte bara advokat Martinez att starta en egen advokatbyrå, utan också lära sin förre detta chef en läxa. 

Kort efter att hon hade startat sin advokatbyrå fick hon en jobbförfrågan från sin tidigare arbetsgivare. I det ögonblicket kunde kvinnan säga rätt sak vid rätt tidpunkt. Utan att höja rösten svarade hon på hans ansökan: "Visst, vi behöver någon som förbereder kaffe till tjejerna".

Vad tycker du om detta?

Advertisement