En gammal man promenerar med sitt husdjur: en sköldpadda som bär en cowboyhatt

av Titti Carlberg

24 Oktober 2022

En gammal man promenerar med sitt husdjur: en sköldpadda som bär en cowboyhatt
Advertisement

Mycket ofta när man är ute och går kan man stöta på märkliga och roliga scener. Vanligtvis kan man på gatan se människor vara ute och gå med sin hund i koppel, på sin höjd en katt eller, om du träffar på någon som verkligen är originell, ett marsvin. Det är dock väldigt sällan man vänder sig om efter en person som är ute och går med en sköldpadda som bär en snygg hatt.

Förbipasserande, i det här fallet, kanske gnuggade sig i ögonen och trodde att de drömde, eller att de såg en optisk illusion, eftersom de inte kunde tro att det de såg var sant, det vill säga en äldre man som promenerade med en sköldpadda. Några skrattade säkert, några tyckte nog att det var gulligt, andra kände nog bara häpnad.

via Newsweek

Advertisement
Animals_being_epic - Naturre/Instagram

Animals_being_epic - Naturre/Instagram

Scenen filmades av en förbipasserande och delades på Instagramsidorna Animals_being_epic och Nature. I klippet ser vi en man gå och bredvid honom ser vi mannens husdjur, en sköldpadda. Den senare bär en cowboyhatt och den följer sakta sin ägare. På ett av dess ben är det bundet ett rep som hans människovän håller i, så att han kan orientera sig bättre, men framförallt förhindra att han går vilse eller hindrar förbipasserande att komma fram.

En mycket märklig scen, så pass att den väckte intresset hos många närvaranden som gick fram för att smeka det gulliga djuret. Det som dessutom gör scenen mer extravagant är den bisarra cowboyhatten som djuret har på huvudet. En ovanlig show som inte bara fängslat förbipassernande utan också väckte stor nyfikenhet hos dem som såg scenen på en skärm, oavsett om det är från en PC eller en smartphone.

Advertisement
Sugoimart/TikTok

Sugoimart/TikTok

Faktum är att det samlades många kommentarer och de flesta av dem handlade om sköldpaddan som lydigt följer sin vän i långsam takt. Många andra ville dock göra narr av situationen, några skämtade om storleken på djuret "det där är ingen sköldpadda utan en dinosaurie". Sedan fanns det de som fokuserade på den äldre mannen och hävdade att det är "the genius of the Turtle Dragon Ball".

Vilka är de mest extravaganta husdjur du har sett?

Advertisement