Han drar upp en mycket sällsynt hummer i en metallic blå färg: ett skådespel av naturen

av Titti Carlberg

27 Juni 2023

Han drar upp en mycket sällsynt hummer i en metallic blå färg: ett skådespel av naturen
Advertisement

Havets djup döljer många hemligheter. Det mörkblå vattnet gömmer många underverk, det verkar nästan som att det vill behålla alla för sig själv och hindra människan från att hitta och observera dem. Havsbottens mörker och mysterium har fått många författare att föreställa sig vad som skullekunna vara realistiska berättelser, som Jules Vernes En världsomsegling under havet där han beskriver fantastiska djur som man inte visste existerade.

Då och då bestämmer sig havet dock för att visa sina skönheter och lämnar dem som ser dem mållösa. Förmodligen för att de inte trodde att det kunde dölja något så fantastiskt.

Fiskaren som är huvudperson i vår berättelse blev förvånad när han upptäckte att han fångat en hummer som var metallic blå till färgen.
Låt oss se vad som hände.

via Cairnspost

Belfast Live/Facebook

Belfast Live/Facebook

Stuart Brown är en 28-årig irländsk fiskare som varje morgon går ombord i hopp om att återvända hem med en rejäl fångst humrar. På en av sina båtturer upplevde han dock det som han definierar som sitt livs överraskning. Medan han kontrollerade sin fångst såg han att det bland alla humrar fanns en som var annorlunda, en med en speciell färg, som reflekterade i ljuset på ett annat sätt mot de andra. När han lyfte upp den såg han att den var i en blå metallic-färg.

"Det finns - förklarar fiskaren - humrar som har en annan färg. Vissa är brunaktiga, andra är röda, men jag har aldrig sett en blå. Jag sökte på Google för att få reda på hur pass sällsynt den var, och jag upptäckte att det fanns en chans på två miljoner att lyckas fånga en. Så jag tog ett foto på den innan jag slängde tillbaka den i vattnet".

Advertisement
Bangor Fisherman catches rare 'two million to one shot' blue lobster

Bangor fisherman's rare blue lobster catch in Belfast Lough hailed a ‘two million to one shot’. Co. Down skipper Stuart Brown, aged 28, described landing the rare blue lobster as the catch of a lifetime & said that he could not believe his eyes.

Pubblicato da Belfast Live su Martedì 7 febbraio 2023

Även om detta är hans jobb, var det första gången han stötte på ett sådant underverk. Faktum är att han knäppte omedelbart ett kort på den och spred nyheten, eftersom dess färg var alldeles för vacker för att inte visas. Efter att nyheten spridits ingrep forskare för att förklara dess speciella blå nyans, vilken beror på en genetisk mutation. 
Blå hummer anses vara så pass sällsynt att vissa marinbiologer uppskattar att chansen att fånga en är en på två miljoner.

Vad tycker du om den?

Advertisement