Hon lämnar sin karriär som lärare för att ägna sig helt åt sitt verkliga kall: att kommunicera med andar

av Titti Carlberg

16 Oktober 2022

Hon lämnar sin karriär som lärare för att ägna sig helt åt sitt verkliga kall: att kommunicera med andar
Advertisement

Vissa säger sig kunna se spöken och kunna ha kontakt med livet efter detta, men de flesta av oss är skeptiska till den här typen av yttranden. Det är sant att många fenomen förblir oförklarliga och att alla, även på grundval av direkta erfarenheter, kan dra egna obestridliga slutsatser, trots att det är ett ouppnåeligt mål att nå en universell och obestridlig sanning.

Bland de mest intressanta vittnesmålen finns en engelsk kvinna som har bestämt sig för att lämna sin karriär som lärare för att ägna sig helt åt sin gåva, att kommunicera med dem som inte längre finns bland oss.

via Manchester Evening News

Advertisement
Rita Haworth/Facebook

Rita Haworth/Facebook

Rita Haworth, 63, som bor i Ladybridge, Bolton är en före detta lärare i socialpolitik vid University of Salford. Hon lämnade sitt lärarjobb för fyra år sedan för att fokusera på sitt sanna kall: att prata med andar.

Första gången, berättar Rita, inträffade när hon bara var nio år gammal: hennes föräldrar var ute en kväll och hade lämnat flickan i en mosters vård. Några timmar efter att föräldrarna hade lämnat hemmet var de inblandade i en bilolycka och Rita hade upplevt en hög smäll. Från det ögonblicket började hon få visioner.

"Jag har utfört väldigt många sessioner genom åren" berättar Haworth. "Under mina första år brukade jag se saker slumpmässigt. Men nu är jag fullt utvecklad, jag har lärt mig att kontrollera det. För att bli redo att arbeta måste jag först gå igenom en ritual för att kunna släppa in andarna. Sedan stänger jag dörren för dem, för jag måste befinna mig i den verkliga världen. Om jag skulle lämna kanalen öppen skulle jag få meddelanden från en massa andar som försöker komma i kontakt med mig."

Advertisement
Rita Haworth/Facebook

Rita Haworth/Facebook

Bland de avsnitt som hon tycker bäst om var när hon såg, hemma i sitt sovrum, sin bästa vän som var död. Vännen hade bara varit 17 år gammal när hon var inblandad i en motorcykelolycka och avled. 

"Ett par veckor efter olyckan gick jag och la mig för att sova och lamporna i mitt sovrum började blinka. En av lamporna förvandlades plötsligt till min vän. Jag kunde se hennes ande stå framför mig. Vi pratade och hon sa till mig att jag skulle komma att hjälpa tusentals människor. Jag var bara 16 år gammal och blev lite skeptisk. Jag tänkte: 'ser jag saker? Hur ska jag kunna hjälpa människor?'"

Vid den tiden kunde Rita ännu inte hålla dessa fenomen under kontroll, enligt hennes berättelse. De följande åren tog hon Ouija, (anden i glaset), till hjälp för att kommunicera med andar. 
"Jag satte upp ett provisoriskt bord och blev kontaktad ganska snabbt av en kille som hette Bill. Glaset flyttade sig överallt, han var väldigt aggressiv i sitt sätt att kommunicera. Jag bad en bön för honom för att hjälpa honom gå vidare eftersom jag tyckte att han verkade ha fastnat. Atmosfären kändes mycket lättare efteråt, så jag antar att jag hade lyckats."

Rita Haworth/Facebook

Rita Haworth/Facebook

Några år senare, när hon pratade med ett par som kände till hennes hus, berättade de att de kände mannen som hade bott där före henne, han hette Bill. Det framkom att han hade tagit sitt liv i ladan på hennes mark.

Rita säger sig också kunna förutse framtiden. En kvinna hade försökt utbilda sig till polis två gånger utan framgång: "Hon sa till mig: 'Snälla säg mig att jag kommer att lyckas vid mitt tredje försök.' Jag utförde en session för henne och sa till henne att hon skulle bli polis, men att hon bara skulle stanna i 10 år. Hon frågade mig varför, men jag låtsades inte veta anledningen. Jag hade sett att hon inte skulle finnas längre än så bland oss." Flera år senare bekräftades den visionen.

Rita har skrivit och gett ut en bok, "Ambassador for Spirit", där hon berättar om alla sina viktigaste andliga upplevelser.
Vad tror du, tror du på att det finns andar? Har du upplevt något liknande?

Advertisement