Efter livet upplevelser: två kvinnor berättar om deras intensiva upplevelser på gränsen bortom livet

av Titti Carlberg

24 Augusti 2022

Efter livet upplevelser: två kvinnor berättar om deras intensiva upplevelser på gränsen bortom livet
Advertisement

Vad finns bortom livet?

Det är en fråga som förmodligen har ställts sedan tidernas begynnelse, men som ännu inte har ett säkert svar. Vi måste trots allt uppleva denna passage och den enda information vi har kommer från dem som, om än för korta ögonblick, har "upphört att existera". Det är mycket starka upplevelser, som hos majoriteten av vetenskapsmän, möter stor skepsis, men som har den märkliga egenskapen att vara väldigt lika varandra.

De två kvinnor som vi ska berätta om i den här artikeln delade med sig av deras upplevelser, de beskriver vad de har sett och förklarar hur de kände sig.

via Daily Star

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De två kvinnorna Jessie Sawyer och Betty Eadie, "slutade leva" i några ögonblick efter medicinska komplikationer, och upplevde, enligt vad de berättar, att gå in livet bortom detta. Båda två har berättad vad de såg och kände.

Betty 78 år gammal upplevde denna erfarenhet efter en hysterektomi. "Jag låg på uppvakningen och kände mig plötsligt livlös, det kändes som om själen lämnade min kropp med en enorm hastighet. Jag såg mig själv liggandes på sängen uppifrån.".

Kvinnan har förklarat att hon förstod vad som hände och att hon sedan träffade tre "mycket gamla" män som bekräftade hennes hypotes: hon hade avlidit. Betty hade sagt till dem att hon ville träffa sin familj, så hon hade gått ut genom fönstret och gått mot sitt hem. "Min man satt i fåtöljen och jag satt bredvid honom, jag visste inte vad som hade hänt, inte ens med mina barn och jag var väldigt orolig för deras skull. Men sedan fick jag se deras framtid och jag såg att de alla skulle få ett bra liv.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Efter det gick Eadie in i en mörk tunnel där hon kände sig "extremt avslappnad och bekväm". I slutet av tunneln skulle hon ha sett gestalten av Jesus som, efter att ha kramat henne, skulle ha sagt: "Din tid är ännu inte kommen.".

"Sedan dök det upp tre kvinnor och Jesus sa åt dem att visa mig allt jag behövde veta, jag fördes till den vackraste trädgård jag någonsin har sett, det var inte en trädgård som skulle kunna finnas på jorden. De tre änglarna visade mig runt på alla planeter tills Jesus sa att det var dags för mig att återgå till livet, men jag ville inte tillbaka. Då dök plötsligt en väldigt vacker man upp: det var Gud, han sa åt mig att gå tillbaka. Jag såg min kropp och återvände till den.".

När Betty berättade för sin läkare om händelsen bekräftade han att hon kliniskt hade upphört att leva under en kort period. Kvinnan sa att hennes upplevelse hade varit väldigt djup och intensiv och att hon ville återvända till den speciella platsen.

Jessie Sawyer är å sin sida tvåbarnsmamma och vid bara 31 års ålder upplevde hon sitt möte med "livet efter detta". Hon kördes brådskandes till sjukhuset på grund av en blödning, och nu förklarar hon att hon inte längre fruktar slutet. "Jag är inte längre rädd, jag skulle kunna dö i detta ögonblick och det skulle inte göra mig något. Om någon skulle ha sagt det till mig för tio år sedan skulle jag aldrig ha trott på det, jag var ateist.".

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Vad såg Jessie som fick henne att ändra uppfattning"Jag såg en figur på långt avstånd som jag kände igen, det var en av mina bästa vänner som hade gått bort två år tidigare", berättade hon. "Jag såg också ett starkt ljussken och det var då som jag förstod vad som hade hänt. Jag fick se vilken inverkan min bortgång hade på min familj: mina två barn skulle växa upp och få ett bra liv.". När hon väl var tillbaka i sin kropp och vaknade upp, berättade hon för läkarna om sin upplevelse: "De sa att jag hade varit en liten stund på gränsen.".

Onkologen Jeffrey Long påpekade att de två vittnesmålen överensstämmer med andra personers som har upplevt samma sak. "Ett vanligt tema är det starka ljusskenet och upplevelsen utanför kroppen. Många rapporterar att de träffar släktingar och till och med husdjur. Ändå är allt detta omöjligt, för när hjärnan stängs av blir även kroppen avstängd, så detta är väldigt svårt att förklara.".

Vad tror du om livet efter döden?

Advertisement