En 47-årig kvinna som försvann uppe i bergen har återfunnits: hon åt mossa och gräs i 6 månader

av Titti Carlberg

08 Maj 2021

En 47-årig kvinna som försvann uppe i bergen har återfunnits: hon åt mossa och gräs i 6 månader
Advertisement

Är det möjligt att i den samtida världen leva i flera månader i nära kontakt med den vilda naturen och livnära sig på vad den erbjuder? Att döma av historien som vi ska berätta för er, verkar det så.

Huvudpersonen är en 47-årig amerikansk kvinna som i ungefär 6 månader rapporterades saknad. Hon försvann i ett skogsområde i Utah den 25 november 2020, och alla tappade kontakten med henne: hon verkade bokstavligen talat som uppslukad från jordens yta. Myndigheterna upptäckte dock sanningen efter flera månaders utredning och sökande. Kvinnan levde och enligt vad som framkom hade hon medvetet valt att ta en paus från civilisationen.

via Utah County Sheriff's Office

Moabdave/Wikimedia

Moabdave/Wikimedia

Graäs, mossa och flodvatten: det var det 47-åringen livnärde sig på i nästan 6 månader, på grund av personliga motiv. Hennes bil som hittades parkerad nära en campingplats i Diamond Fork området i Spanish Fork Canyon i slutet av november, gjorde att sökningarna fokuserades i det området.

Polisen och alla människor som var involverade i dessa aktiviteter rörde sig på marken och i luften, men till ingen nytta. Till och med att förhöra kvinnans direktkontakter gav ingenting: släktingar, vänner och arbetskollegor kunde inte tillhandahålla någon information som var användbar i sökandet.

Advertisement
Utah County Sheriff's Office

Utah County Sheriff's Office

Det var därför inte klart om 47-åringen hade fallit offer för en olycka, om hon hade gått vilse eller om hon medvetet hade gjort att hennes spår försvann efter att hon hade lämnat bilen. "Vi förväntade oss inget bra - sade sergeant Spencer Cannoni sådana situationer har ofta de personer vi hittar fått ett tråkigt slut". 

Utah County Sheriff's Office

Utah County Sheriff's Office

Det är därför inte så svårt att föreställa sig förvåningen hos myndigheterna och de volontärer som fortfarande sökte kvinnan när de efter 6 månader hittade henne levande och frisk, som hade tillbringat den hårda vintern i bergen och levt på det som hon kunde hitta i naturen. Den sista sökningen som utfördes med hjälp av drönare gav resultat: enheten hade faktiskt identifierat ett campingtält, som var den försvunna 47-åringens "hem".

Utah County Sheriff's Office

Utah County Sheriff's Office

Enligt tjänstemän fördes kvinnan omedelbart till sjukhus för alla nödvändiga medicinska undersökningar, med tanke på de förhållande som hon levt under i flera månader. "För många kan det verka absurt att leva på det sättet - säger på nytt Cannon - men hon har inte gjort något olagligt".

Fox 13 News Utah/Youtube

Fox 13 News Utah/Youtube

Det är verkligen otroligt att fatta att hon lyckades överleva där, det behövs säkert en hel del mod - och kanske till och med en nypa "galenskap" - att fatta ett sådant beslut för att komma bort från allt och alla. Det är inte klart ännu om kvinnan bestämmer sig för att återvända dit för att bo där: ett som är säkert är att hon har gett världen ett anmärkningsvärt exempel på anpassningsförmåga!

Advertisement