Han avböjer ett arbete på 8 timmar om dagen på en lyxig pub där han skulle tjäna 450€: "jag skulle inte ha råd att leva på det"

Titti Carlberg

18 September 2022

Han avböjer ett arbete på 8 timmar om dagen på en lyxig pub där han skulle tjäna 450€:
Advertisement

Alla ungdomars dröm är att kunna flytta hemifrån, erövra sitt eget utrymme och frigöra sig från familjen. Ett försök att bevisa för sig själv och sina nära och kära att man har vuxit upp. En av nyckelaspekterna är dock att ha ett jobb så att man kan betala kostnaderna
Detta är vad Marco (en 22-årig ung man) tänkte, och av den anledningen sökte han ett arbete som skulle tillåta honom att ta sig till slutet av varje månad utan att behöva be sina föräldrar om hjälp.

En dag fick han ett telefonsamtal för komma på en anställningsintervju på en väldigt lyxig och populär pub. Marco var säker på att hans chans hade kommit. Synd bara att de inte kunde erbjuda honom en skälig lön.

via Geosnews

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

På dagen för intervjun gick Marco till klubben för att träffa de personer som han hoppades skulle bli hans arbetsgivare, och efter de första formaliteterna började de prata med honom om jobbet och den roll han skulle ha.

"Efter att de hade förklarat lokalens historia för mig ville de understryka att lokalen var ett mycket lyxigt ställe. Först senare klargjorde de vilka mina uppgifter och arbetstider skulle vara. Jag skulle arbeta 8 timmar om dagen, sex dagar i veckan. Efter det motiverande talet om vad de erbjöd mig, sa de att månadslönen var på 450 euro i månaden. Jag kunde inte göra annat än tacka nej till jobbet.

Kontraktet föreskrev att Marco skulle tjäna 450 euro (5 200 kronor) i månaden fram tills han hade jobbat där i ett år då han skulle få 900 euro (lite mer än 10 000 kronor) i månaden. Detta var inte hans första jobberfarenhet, han hade redan provat olika arbeten men som tyvärr inte hade lett någonstans. Han hade redan arbetat på en pub, men även där arbetade han överdrivet många timmar (10 timmar om dagen/sju dagar i veckan) med en minimilön (mindre än tusen euro). Även hans erfarenhet från ett call center var inte annorlunda än de andra, "de betalade oss baserat på de minuter vi spenderade i telefonen, även där fick jag väldigt dåligt betalt".

Pexels - Not the actual photo

Om han ska kunna flytta hemifrån behöver han inkomst som han kan leva på, och av den anledningen tänker han nu byta sektor. Han har bestämt sig för att lämna restaurangbranchen för att gå tillbaka och arbeta som byggare.

Om Marco ska kunna leva självständigt kan han inte tillåta sig att acceptera ett så dåligt betalt heltidsjobb, skulle du ha gjort det om du var i hans ställe?

Advertisement