Hon överger skönhetstävlingarna för att bli lastbilschaufför: "nu bekämpar jag stereotyperna"

Titti Carlberg

07 September 2022

 Hon överger skönhetstävlingarna för att bli lastbilschaufför:
Advertisement

Ända sedan barndomen fantiserar var och en av oss om vad man ska bli när man är vuxen. De yngres fantasi har ingen gräns, men många, hur ouppnåeliga deras dröm än är, gör allt för att förverkliga den. Det finns den som drömmer om att bli astronaut, den som vill bli brandman, och den som, som Milly Everatt, vill bli lastbilschaufför. Även om ödet styrde henne mot en helt annan karriär, valde hon att inte bry sig om det, hon engagerade sig uteslutande för att uppnå sin dröm: att bli chaufför för tung lastbil.

Det är inte ofta man ser en skönhetsmodell ta av sig modekläderna för att sätta på sig lastbilschaufförskläder. Milly utmanade dock stereotyperna och vann. Hennes syfte är att visa att det inte bara är män som är kapabla att utföra detta yrke.

via The Sun

Advertisement

Hon har ofta varit bland finalisterna i skönhetstävlingar och burit kronan många gånger på sitt blonda hår. Utseendet bedrar dock, för bakom modellens utseende finns det en lastbilschaufför. "Jag har dessutom börjat - berättar Milly - besöka en pub för lastbilschaufförer nära mitt hem. Jag ville vara som dem så jag beställde in en engelsk frukost komplett med allt. Det var ingen som trodde att jag skulle äta upp allt, men jag lämnade tallriken helt tom när jag var mätt.

The Lincolnite/YouTube

Hennes familj har en bondgård och hon har alltid varit en aktiv del i skötseln av den. Redan i barndomen var hon attraherad av sina släktingars arbete på fälten. Av den anledningen, när hon blev tillräckligt gammal, valde hon att förändra sitt liv. Utan att tveka bestämde hon sig för att gå en utbildning och ta körkort för tung lastbil. På kort tid klarade hon alla prov med mycket bra resultat. 

Milly är redo för sitt första uppdrag som kommer att bestå i att levera spannmål ombord på en lastbil som väger 40 ton.

Advertisement

The Lincolnite/YouTube

Trots att hon har fått motta många negativa kommentarer för sitt val av yrke är hon inte nedslagen. Enligt henne är det nödvändigt att följa sina drömmar och världen skulle bli bättre och folket effektivare om alla gjorde det jobb de vill göra: "det behövs fler kvinnliga lastbilschaufförer och fler manliga kosmetologer, man är inte tvungen att jobba på en arbetsplats som är baserat på stereotyper"

Ett modigt val att lämna sin värld för att starta ett nytt äventyr, vad tycker du?

Advertisement