Han parkerar bilen i 8 minuter och får böter: "Jag höll på att betala för parkeringen"

av Titti Carlberg

31 Augusti 2022

Han parkerar bilen i 8 minuter och får böter: "Jag höll på att betala för parkeringen"
Advertisement

Att få böter är aldrig särskilt trevligt, framförallt inte när det inte har begåtts någon överträdelse. Faktum är att Ian Dykes betonade att han fann straffavgiften på 72 euro orättvis, vilket är hälften av hans dagslön, som han fick för att han parkerade sin bil i åtta minuter. Men det som gjorde honom mest upprörd är att han fick böteslappen medan han försökte betala parkeringen.

Ian är en ingenjör från företaget Dell. En morgon körde han till East Street i Nottingham, där han skulle utföra ett jobb på en biograf. I denna engelska stad är det svårt att hitta en parkeringsplats, så när man är nära sin destination är det bäst att ta första bästa parkeringsplats man ser. Lyckligtvis hittade mannen en, inte långt från platsen dit han skulle. Men i samma ögonblick som han parkerade började problemen.

via Grimsbytelegraph

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

När Ian väl hade ställt bilen där skulle han betala för parkeringen, för att göra det måste man utföra ett telefonsamtal. "Jag ringde - förklarar mannen - och jag skrev in registreringsskylten på min bil, de bad mig upprepa, vilket jag gjorde. Operatören bad mig ange siffrorna på registreringsskylten fyra gånger. Sedan accepterade de inte min betalningsmetod, så efter åtta minuter tyckte jag att det var bättre att åka därifrån".

När Ian inte lyckades utföra betalningen bestämde han sig för att sätta sig i bilen igen och köra till en annan parkering. Bredvid biografen fanns det ytterligare en tvåvåningsparkering så han valde att åka dit, och denna gång gick det bättre.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ian hade glömt hela händelsen när han en dryg vecka senare fick en räkning på 72 euro. Anledningen var att han hade lämnat bilen parkerad (i åtta minuter), utan att ha betalat. Naturligtvis slösade han ingen tid utan vädjade till företaget som sköter parkeringen. Förutom att han påpekade att han bara hade lämnat bilen en kort stund, visade han att han bara 10 minuter senare befann sig på en annan parkeringsplats.

Företaget var dock oflexibelt och tvingade mannen att betala: "de sa att det inte hade uppstått några problem, men det hade det. De upprepade smma saker om och om igen. Det var väldigt irriterande". Han har upplevt en situation som ingen vill vara med om.

Advertisement