"Jag stack hemifrån efter att min mamma hade sålt min konsertbiljett: var det överdrivet av mig?

av Titti Carlberg

30 Augusti 2022

"Jag stack hemifrån efter att min mamma hade sålt min konsertbiljett: var det överdrivet av mig?
Advertisement

Relationen mellan föräldrar och barn är inte alltid så lätt, speciellt när ungdomsfasen tar över: i denna känsliga period tenderar man faktiskt att utforska sin personlighet, att dra sig ifrån familjen för att skapa sig en egen identitet i den yttre miljön och uppleva ett slags uppror som är typisk under ungdomsåren. Det är därför inte ovanligt att meningsskiljaktigheter mellan vuxna och barn tar över i detta skede, vilket leder till små eller stora sammandrabbningar där parterna inte på något sätt förstår varandra. 

I den här artikeln berättar vi om avsnittet som rapporterats av en ung tjej på Reddit, hon berättade om sin reaktion efter en gest utförd av hennes mamma..

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Författaren till inlägget, en tjej på 17 år, förklarade vad som hade hänt genom att säga att hon var ett stort fan av musikgruppen My Chemical Romance, som hon hade lyssnat på med stor passion sedan hon var 7 år gammal. 

"De kommer att spela i mitt land nästa vecka och jag köpte två biljetter, en till mig och en till min pojkvän. Den här konserten var verkligen viktig för mig, också på grund av att den har skjutits upp två gånger" skrev tonåringen.

Så vad var det som hade hänt?

"Min yngre bror, Jack, har ett problem som gör att han måste ha speciella skor, ganska skrymmande. Den enda modellen han gillar är ganska dyr. Min mamma har köpt biljetter till Ed Sheeran-konserten och hon har dessutom nyligen varit på en semesterresa så hon har det för tillfället ganska kort om pengar. Hon sa att hon skulle sälja biljetterna och jag trodde att hon menade sina biljetter."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Jag trodde fel: hon sålde mina biljetter för dubbelt så mycket som jag hade betalat för dem. Jag har inte råd att köpa nya eftersom de är slut i lagret på det datumet, och nu vet jag inte när jag kommer att få möjlighet att se dem, så jag är verkligen förbannad."

Den unga tjejen blev dock inte bara förbannad, utan bestämde sig även för att agera beslutsamt och otvetydigt: "Jag packade mina väskor igår kväll och flyttade in hos min pojkvän, hans föräldrar har inget emot det. Min mamma tycker att det är oresonligt av mig, att jag överreagerar. Hon säger att jag får henne att verka som en dålig mamma och hon övertalade till och med min storasyster att ringa för att skälla ut mig."

Sjuttonåringen började då att fundera över sitt beslut och nu undrar hon om hennes beteende verkligen är överdrivet"Nu börjar jag känna mig som om det är jag som har gjort fel, även om jag trodde att jag hade rätt. Har jag fel? Jag kan tillägga att jag köpte biljetterna för mina egna pengar som jag har tjänat tack vare att jag har ett jobb och inte lever på min mamma."

På vems sida står du på?

Advertisement