Läraren går hem på under arbetstid. rektorn ringer polisen: "Du måste komma tillbaka på en gång"

av Titti Carlberg

14 Oktober 2022

Läraren går hem på under arbetstid. rektorn ringer polisen: "Du måste komma tillbaka på en gång"
Advertisement

Vi tillbringar större delen av vårt vuxna liv på jobbet och av den anledningen vore det bra om miljön på arbetsplatsen är lugn och tillfredsställande. Tyvärr är det ofta inte så och bland elaka kollegor och chefer är det inte trevligt med mycket krävande arbetsdagar.

Vad händer om du måste lämna ditt jobb för en akut oförutsedd händelse? Om inte din chef hör till de mest förstående kan det riskera allvarliga konsekvenser. Men i vilken utsträckning kan de ansvariga stå emot vissa situationer?

Det är frågan som den här Reddit-användaren ställde när hon berättade sin historia.

via Newsweek

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En förskolelärare från Tennessee berättade, i ett inlägg på Reddit, om en tråkig upplevelse som hon hade haft på sitt arbete. Kvinnan arbetade regelbundet, men en morgon kände hon sig lite trött och sliten. I samförstånd med vice rektor bestämde hon sig för att gå hem tidigare, för att lägga sig till sängs. En timme efter hemkomsten väcktes hon av en ihärdig knackning på ytterdörren: det var rektorn
"Hon skrek att jag var tvungen att komma tillbaka till jobbet på en gång eftersom jag inte hade frågat henne om jag fick gå hem och utan ett läkarintyg var jag tvungen att jobba" skriver kvinnan, som tillägger att hon ignorerade rektorns envishet och vägrade öppna dörren.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Några minuter senare fick kvinnan ett telefonsamtal från sin mor, som hade blivit kontaktad av förskolans chef eftersom hennes dotter inte var på jobbet. När kvinnan äntligen öppnade dörren fann hon sig att stå öga mot öga med polisen och rektorn. Rektorn hade kallat på polisen för en "säkerhetskontroll av eventuellt sjukdomsfall". 
"Jag visste att du var hemma, du måste omedelbart komma tillbaka till jobbet, vi har ingen som täcker dig" antydde rektorn. Kvinnan svarade henne på ett ganska fult sätt och återvände aldrig mer till den arbetsplatsen, och hon rapporterade dessutom händelsen till myndigheterna. 
"Av vad mina vänner har berättat för mig blev rektorn avskedad på grund av händelsen" berättar läraren. För en gångs skull skipades rättvisa.

Kvinnans mamma var, med kvinnans ord, "bekymrad över situationen" och hade inget emot att skriva ett långt brev till den tidigare rektorn för att klaga på hennes oprofessionella beteende. 

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Många solidariska kommentarer från användare, som förklarade sig förbittrade över den orättvisa behandlingen som kvinnan hade fått. Det saknades dock ingen skeptiker som stämplade händelsen som påhittad.

Verkligheten är bara känd för de som är direkt inblandade, men vi vet ju att ansvariga ibland utnyttjar sin maktposition lite för mycket. Vad tror du?

Advertisement