Han ger några medarbetare sparken och visar sig ledsen över det på sociala medier: VD:n kritiseras för detta

av Titti Carlberg

20 Augusti 2022

Han ger några medarbetare sparken och visar sig ledsen över det på sociala medier: VD:n kritiseras för detta
Advertisement

Att vara chef innebär att göra val, ofta obehagliga. En chef tvingas väldigt ofta fatta beslut som går emot deras moraliska kompass, som att tvingas avskeda vissa medarbetare. Trots att många försöker undvika detta drastiska alternativ, är det ibland omöjligt att undkomma det. 

Detta är dock aldrig ett alternativ som väljs med lätthet för att leka med en individs öde. För vissa kan det vara väldigt svårt att fatta det här beslutet, vilket hände Braden Wallake, VD hos HyperSocial, ett företag som sysslar med att optimera inlägg på Linkedin.

Den här mannen bestämde sig för att publicera ett inlägg på sociala medier där han förklarade vad som hände. Han hade försökt skjuta upp beslutet så länge som möjligt, men till slut hade han inget val: han var tvungen att avskeda några av sina anställda.

via Washington Post

Advertisement
Braden Wallake/Linkedin

Braden Wallake/Linkedin

På fotot visar han sig själv i all sin sårbarhet med tårar som rinner ner på kinderna. Innan han publicerade bilden funderade han mycket, han visste inte om det var rätt av honom att manifestera sig under dessa förhållanden. Tyvärr, på grund av ett beslut som inte fick önskad framgång, var han tvungen att minska på personalstyrkan, men det var verkligen inte ett beslut som var lätt att ta. 

"Jag anställer alltid folk baserat på vem de är. Individer med stora mänskliga egenskaper. Och jag kan inte tänka mig en tråkigare händelse en denna". Braden Wallake försökte helt enkelt be om ursäkt och visa att bakom detta svåra beslut finns det en person som lider, eftersom han inte drivs av ekonomiska intressen utan av nödvändighet.

Advertisement

Den här mannen har valt att öppet visa sina känslor. En del av webbanvändarna har skrivit tröstande kommentarer: "När jag tittar på det här inlägget ser jag en man som bokstavligen gör sitt bästa". Andra har å andra sidan visat mindre lyhördhet och hävdat att orsaken till uppsägningen uteslutande var hans och han borde ha tagit sitt ansvar eller till och med "Varför inte sänka din egen lön för att behålla de anställda?"

Vad tror du: är det äkta tårar eller är det krokodiltårar?

Advertisement