Natur som blockerar framsteg: tåg inställda på grund av en jättesköldpadda

av Titti Carlberg

23 Augusti 2022

Natur som blockerar framsteg: tåg inställda på grund av en jättesköldpadda
Advertisement

En gång är det en strejk, en annan arbetet eller, återigen, tekniska problem. Det finns många orsaker som leder till att tåg ställs in eller försenas. Detta tvingar dock pendlarna till långa och oändliga väntetider på perrongen.

Brittiska passagerare är nu vana vid inställda tåg av alla möjliga olika skäl, men de hade aldrig förväntat sig att tågförseningen, mellan Norwich och Cambridge, skulle orsakas av att en enorm sköldpadda hade fastnat på spåret.

via Stuff

Advertisement

Clyde är en afrikansk 50 kilo tung jättesköldpadda som hade ockuperat tågrälsen. Hans överdrivna storlek gjorde det omöjligt för honom att röra sig, vilket förhindrade tågets passage. Den första som lade märke till honom var en pendlare, Diane Akers, som slog larm via ett foto på Twitter. Inlägget löd: "Det finns en jättesköldpadda på rälsen bortom Eccles Road på väg bort från Norwich". En ganska surrealistisk nyhet, som dock bekräftades av andra webbanvändare. Faktum är att pendlarna som hade väntat på tåget i flera minuter fick reda på anledningen till förseningen tack vare inlägget från passageraren.

Denna art av sköldpadda tillhör den tredje största arten i världen (medellängden är 75 cm och dess vikt kan överstiga 50 kg). Dess naturliga levnadsmiljö är Sahara, så varför befann den sig i grevskapet Norfolk?

Djuret hade lyckats fly från en djurbutik i Norwich och efter att ha gått ett par meter hade det hamnat på tågspåret. Förmodligen hade inte en tågförare lagt märke till djuret utan hade passerat det i hög fart vilket hade gjort djuret så pass skrämd att det blev förstenat av rädsla. Inlägget på Twitter blev dess räddning. Tack vare det kunde polisen snabbt ingripa och sköldpaddan fördes till en veterinär. Efter att ha behandlats återhämtade sig djuret snabbt.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Naturen verkar ha tagit tillbaka sina utrymmen. Denna promenad av Clyde har satt en käpp i hjulet för framstegen, faktum är att han blockerade fyra järnvägslinjer vilket tvngade flera tåg att ställa in och orsaka stora förseningar.

Advertisement