Mannen lämnade sin fru när han misslyckades på intelligenstestet: hon klarade samma test galant

av Titti Carlberg

11 Augusti 2022

Mannen lämnade sin fru när han misslyckades på intelligenstestet: hon klarade samma test galant
Advertisement

När man har en kärlekshistoria brukar man hoppas - och tänka! - att den ska vara för evigt, men livet lär oss ofta att det inte blir så. Kärleken kan ta slut av olika anledningar: missförstånd, gräl, olika perspektiv, plötsliga riktningsförändringar och svek. Ibland stängs känslan bara av. I något fall även på grund av olika resultat på ett intelligenstest. Om du var säker på att de mest absurda saker, när det gäller kärleksförhållande, bara händer dig, i den här artikeln kommer du märka att det inte är så!

Det kan låta otroligt, men en mycket absurd sak hände en välkänd tv-värd.

Låt oss se i detalj vad det var som ledde till skilsmässa för huvudpersonen i vår berättelse.

via The Sun

Advertisement

Pexels

Detta är vad som hände den brittiske TV-presentatören Fern Britton, känd för Strictly och This Morning. Kvinnan avslöjade orsaken som ledde till skilsmässa från hennes första make Clive Jones år 1998, efter tio års äktenskap som resulterade i födseln av tre barn: deras äktenskap förstördes eländigt på grund av ett intelligenstest, som de båda utförde men bara en av dem klarade.

Under framträdandet i en podcast sa kvinnan att hon framgångsrikt hade klarat Mensa Intelligenstest, vilket hennes make inte hade klarat.

"Jag gjorde testet i hemlighet.", berättar programledaren under hennes framträdande i podcasten Walking The Dog with Emily Dean. "Jag ljög, jag sa att jag skulle åka någon annanstans och det tog mig en hel dag att genomföra testet. Jag klarade det på ett mycket bra sätt."

Kvinnan tillade "Min man blev arg när jag berättade det, i verkligheten är han ganska smart, men han är dock inte så bra på att lösa problem. Och därför skapades ett stort avstånd mellan oss."

Ett avstånd som resulterade i skilsmässa. Fern gifte om sig år 2000 med tv-kocken Phil Vickery, som hon fick ett fjärde barn med och skilde sig sedan från honom i januari 2020 och nu, efter en lång tid av återhämtning, är hon äntligen lycklig och fri.

Hon njuter av sin självständighet, en egenskap som har följt henne hela livet, vilket hon erkände under en intervju med tidskriften Women and Home: "Min mamma brukade säga till mig 'Du är för självständig!'. Men kan man vara för självständig? Jag är inte så säker på det."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Fern erkänner att hon aldrig har varit säker på sin inelligens förrän hon klarade testet och att hon fortfarande lider av Bluffsyndromet, trots sin lysande karriär och framgångarna med de tio böcker hon har publicerat efter att ha lämnat This Morning 2009. Detta psykologiska tillstånd leder till att drabbade tror att de inte förtjänar sina utbildnings- eller professionella framgår, och tillskriver dem externa faktorer som tur, tajming, manipulation av andra människors åsikter eller överskattning av andra.

Vad tycker du? Låter det som en bra anledning till skilsmässa? Kan man verkligen vara för självständig?

Advertisement