Kvinnan räddades från sin kidnappare tack vare ett meddelande skrivet i beställningen: hon använde appen för att be om hjälp

Titti Carlberg

29 Juni 2022

Kvinnan räddades från sin kidnappare tack vare ett meddelande skrivet i beställningen: hon använde appen för att be om hjälp
Advertisement

Möjligheten att beställa mat online är en otrolig bekvämlighet som har blivit särskild populärt på senare tid. Många medborgare skickar dagligen beställningar till restauranger och får maten bekvämt hemskickad. Restaurangerna låter dig ofta också skicka meddelanden som kompletterar beställningen: "mer lök", eller "utan sås" och så vidare.

Huvudpersonen i denna berättelse, tack vare detta, lyckades be om hjälp. Kvinnan som hölls som gisslan i Bronx, New York, skickade ett meddelande till en lokal restaurang via en beställningsapp och bad dem ringa polisen. Den otroliga intuitionen räddade kvinnan, tack vare restaurangens ovärderliga hjälp.

Låt oss se vad som hände.

via Facebook

Advertisement

Facebook/The Chipper Truck Cafe - Yonkers

De obestridda huvudpersonerna i den här berättelsen är kvinnan tillsammans med personalen på Chipper Truck Cafe, i New York.

Kvinnan, som hade hållits som gisslan i fem timmar, räddades tack vare caféets ingripande vid 5-tiden på morgonen.

"Hon hade gjort en beställning via leverensappen till vår restaurang och lagt till det här meddelandet", skriver restaurangägaren på Facebook och delade ett foto på meddelandet som kvinnan hade lämnat.

"Snälla ring polisen, han kommer att kalla på mig när du levererar beställningen, snälla gör det inte uppenbart".

Från restaurangen säger de: "personalen svarade på en gång med att ringa polisen så hon räddades".

Pixabay - Not the actual photo

Efter det som rapporterades om kvinnans larm på hjälp sa en talesperson för New York City Police Department att poliserna fritog kvinnan klockan 06.20.

Enligt polisens uttalande greps en 32-årig man och åtalades för våld och andra anklagelser. 

 

Advertisement

Pixabay - Not the actual photo

Den 24-åriga kvinnan fördes till sjukhuset för att få sina skador omskötta.

Alice Bermejo, restaurangägaren berättade för CBS news att hon var stolt över att hennes personal hade agerat på rätt sätt och ringt polisen för att rädda en persons liv.

Som belöning erbjöd Deliverys app restaurangägarna Alicia och Alice Bermejo, 5.000 dollar att investera i verksamheten "som en belöning för deras snabba tänkande".

En lysande idé som räddade kvinnan!

Advertisement