Hon sparade 76.000€ på 4 år genom att spendera 6,60€ i månaden på mat: hon förklarar hur hon lyckades - Curioctopus.se
x
Hon sparade 76.000€ på 4 år genom…
Den här killen använder ett vattenpass på ett flygplan för att bevisa att Jorden är platt Parkinsons: behandling i en experimentell fas visar utmärkta resultat på patienter som har sjukdomen

Hon sparade 76.000€ på 4 år genom att spendera 6,60€ i månaden på mat: hon förklarar hur hon lyckades

02 Juni 2022 • Av Titti Carlberg
1.914
Advertisement

Vi vet alltför bra att det har blivit alltför höga kostnader i vardagen, höjningar som ofta inte motsvarar höjningen av betalning och löner. Det är därför många människor månad efter månad, inte lyckas spara så mycket som de gärna vill. Att spara till en budget för oförutsedda utgifter blir en omöjlighet, liksom att lägga undan lite extra.

Allt detta är dock inte alltid självklart, eftersom berättelser om personer, som den sydkoreanska tjejen som vi ska berätta om, bevisar att det faktiskt går att spara. Trots en låg lön bestämde hon sig för att sätta igång en rad knep som fick henne att spara så mycket som 76.000 euro på 4 år, med en matkostnad, enligt henne själv, på mindre än 7 euro i månaden! Tycker du att det låter omöjligt? Enligt vad hon berättar så är det inte det. Låt oss se hur hon gjorde.

via: News18

Hon heter Ji-hyeon Kwak, hon är 24 år och sydkorean, och på kort tid har hon blivit väldigt känd på sociala medier för sin otroliga sparsamhet. Det är lätt att förstå varför med tanke på att hon, enligt det hon avslöjar, lyckades spara 76.000 euro på mindre än 4 år, och gjort sitt sparande till ett riktigt uppdrag.

Faktum är att om du tror att hon har en mycket lönsam inkomst så har du fel, eftersom den här tjejen, som har arbetat sen hon var 19, tjänar runt 1.500 netto i månaden. En siffra som för många inte skulle räcka till för att spara så mycket pengar. För många, men inte för henne, som beslutade att dela med sig av sina knep och råd på sociala medier.

6.60 euro i månaden är summan som Ji-hyeon lägger på mat, men hur gör hon det? Absolut inte genom en minimerad kost. Tvärtom, hon äter näringsrikt och det saknas ingenting. Så? Hennes knep är rabatter och kuponger. Genom specifika appar, måltidskuponger och undersökningar utformade för att få rabatter och poäng har Ji-hyeon utvecklat en riktig "besparingsmekanism", som gör att hon kan få de produkter hon vill ha till fyndpriser eller nästan gratis. Varje liten skillnad i pris, för henne, räknas, och det är just det som har gjort att hon har kommit dit hon är. Men det är inte allt.

Advertisement

För att hålla utgifterna till ett minimun använder hon inte ens kollektivtrafiken för att ta sig runt, utan tar sig fram till fots cirka 2 timmar om dagen. Hemlagat te och kranvatten är två ingredienser som är en del av hennes sparsamhet. Naturligtvis är det inte alla som har samma hängivenhet eller möjligheter som den här sydkoreanska tjejen, men ett försök är dock alltid möjligt.

Vad tycker du? Skulle du kunna tänka dig att omsätta några av hennes råd i praktiken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack