Familjen tackar nej till 5 miljoner dollar för sin mark: "vi kommer aldrig flytta härifrån" (+VIDEO)

Titti Carlberg

07 Maj 2022

Familjen tackar nej till 5 miljoner dollar för sin mark: "vi kommer aldrig flytta härifrån" (+VIDEO)
Advertisement

Vissa bilder, vid en första blick, är kapabla att berätta otroliga historier och exempel. Tänk på ett tätbefolkat område i vilken stad som helst, en där bebyggelsen är massiv och omfattande. Skulle du någonsin kunna tänka dig att se, bland så många likadana hus, ett stort grönområde med en enda byggnad i mitten.

Vänta med att svara nej, för historien vi ska berätta är redo att visa dig att du har fel. Huvudpersonerna är en australiensk familj som i Sidney har tackat nej till ett miljonerbjudande för de vill inte sälja. Även om det inte är första gången som vi skildrar scener som dessa, är bilderna på deras hem verkligen fascinerande. 

Är du redo att läsa mer om detta motstånd mot betong?

via Daily Mail

Advertisement

Alla har inte turen att bo i sina drömmars hus och självklart, när det väl händer är de absolut ovilliga att överge det, inte ens för några miljoner dollar. En princip som är grundläggande för familjen Zammit, som har bott flera år i The Ponds, i västra Sidney. Deras egendom är ett familjearv och de bryr sig så mycket om det att de har bestämt sig för att tacka nej till den höga summan som byggföretaget la upp på bordet.

Runt Zammits mark och villa har faktiskt dussintals och dussintals enfamiljshus byggts alla likadana. Ett enormt byggande som för alltid har förändrat utseendet på området och som, för byggföretaget gett enorma vinster. Alla gamla grannar till Zammit, framför erbjudandet accepterade och flyttade, men inte dem.

7News Australia/Youtube Screenshot

7News Australia/Youtube Screenshot

Deras egendom var värd nästan 5 miljoner dollar för 10 år sedan: det är därför inte så svårt att föreställa sig att denna familj idag skulle kunna bli erbjudna liknande eller till och med högre siffror. För att bättre förstå, tänk bara att husen på den stora biten mark på över 2 hektar skulle låta byggföretaget att tjäna cirka 40 miljoner!

Ändå är Zammit fortfarande där, i sitt hus omgivet av gräsmattor, och "bryter" raderna av likadana hus som sitter fast i varandra. En symbolisk bild, den av deras mark, ett sant bålverk av motstånd i en värld där urbaniseringen ofta är oreglerad och alldeles för massiv.

"Vi är en mycket reserverad familj - säger Zammit - byggföretaget kan fortsätt drömma om att få köpa vår mark, vi säljer den aldrig".

Advertisement

"Det var en gång i tiden en jordbruksmark med hus som hade röda tegelterrakottaplattor", fortsätter 50-åriga Diane Zammit, som bor i den stora villan med sin man David och deras son. Och grannarna? De kunde inte vara gladare över familjens vägran att sälja marken, för den innebär för dem att ha ett grönområde att beundra bland många hus, en öppning i betongen som verkligen ger luft och syre.

Så, medan byråer och företag utan framgång fortsätter att ge erbjudanden till familjen, förblir familjen Zammits fasta beslut att motverka byggboomen i deras motståndskraftiga "palats", omgivet av grönska som sticker ut från de andra husen.

Vad tycker du om deras historia? Vad skulle du ha gjort i deras ställe?

Advertisement