Polisen tar med sig en narkotikahund till skolan för att öka elevernas medvetenhet: tre elever greps - Curioctopus.se
x
Polisen tar med sig en narkotikahund…
Familjen tackar nej till 5 miljoner dollar för sin mark: Enligt vetenskapen är Bitcoin-fans manipulativa människor med enorma egon

Polisen tar med sig en narkotikahund till skolan för att öka elevernas medvetenhet: tre elever greps

06 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
329
Advertisement

I bland är det som verkar vara normala och rutinmässiga situationer, vara de som ger liv åt de mest konstiga och mest bisarra episoderna. Detta är enda sättet som vi kan kommentera det som hände på en skola i Polen.

Det är inte ovanligt att institutioner anordnar möten och konferenser om viktiga frågor för att öka medvetenheten hos studenter. Det är en vanlig praxis som tillåter de yngsta att komma i kontakt med pedagogiska verkligheter som kan hjälpa dem i deras tillväxt.

Och det var precis en sådan föreläsning som anordnades i Ostróda, en stad i nordöstra Polen, även om föreläsningen i fråga, tillägnat ämnet droger, avslöjade "hemligheter" som tre elever säkert hade velat behålla för sig själva. 

Låt oss se vad som hände.


"Stoppa droger" är namnet på upplysningskampanjen som organiserats av polisen i Ostróda, som har lett till att agenter och experter har föreläst om sina erfarenheter på olika skolor.  En föreläsning som låter eleverna lära känna de negativa konsekvenserna av droganvändning. För att göra det mer "seriöst" och fängslande bestämde sig poliserna för att låta narkotikahundar medverka på föreläsningen, hundar som är tränade till perfektion i sökande efter otillåtna droger.

Hitills kommer ni att tänka, inget konstigt med det. Men föreläsningen tog en oväntad vändning för poliserna, men framförallt för studenterna.

Helt plötsligt började polishunden Hera visa nervositet och det klassiska beteende som hon uppvisar när hon känner att det finns otillåtna droger i närheten.

Dessa djur har tränats till perfektion för att utföra en så viktig uppgift, och de visar sig ofta ha rätt när de känner lukten av droger. Så var även fallet för Hera som, enligt den lokala polisen rapporterade, skulle ha riktat sig mot tre elever och "identifierat" dem i alla avseenden som innehavare av narkotika. Polisen kunde inte låta bli att avbryta föreläsningen, då de misstänkte att hunden hade rätt. De konstaterade faktiskt att de tre eleverna bar på 30 gram var av olika sorters narkotika.

Advertisement

De tre greps omedelbart av de poliser som fanns på skolan. Förhörda på polisstationen och sedan släppta ska de nu svara på åtal som rör narkotikainnehav. Eftersom de är minderåriga - alla tre har precis fyllt 17 år - har de tillfälligt anförtrotts skyddet av sina familjer, men de riskerar upp till tre års fängelse.

Kort sagt: en föreläsning med ett slut som ingen förväntade sig, men som enligt den polska polisen inte gjorde annat än att "bekräfta användbarheten och korrektheten vid sådana tillfällen". I detta avseende tillade poliserna: "vi kommer definitivt besöka fler skolor".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack