Han surfar på Google Earth och ser ett mystiskt föremål mitt på en öde ö: "det är en del av ett UFO" - Curioctopus.se
x
Han surfar på Google Earth och ser…
16 geniala men föga kända uppfinningar, som borde bli vanliga Familjen tackar nej till 5 miljoner dollar för sin mark:

Han surfar på Google Earth och ser ett mystiskt föremål mitt på en öde ö: "det är en del av ett UFO"

07 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
2.284
Advertisement

Har du aldrig roat dig med att "ta ett varv" runt jorden med hjälp av de digitala kartor som vi alla har tillgängliga idag? I den superteknologiska eran vi lever i är det för många ett nyfiket och roligt tidsfördriv, som de kan sitta vid i timtals.

TikTok-användaren vi ska berätta om, vet säkert något om det, när han surfade på Google Earth blev han huvudpersonen i en upptäckt som på kort tid gick runt på nätet. Finns det något mer mystiskt och suggestivt än en obebodd ö mitt i havet? Förmodligen inte, och det var just på en av dessa platser som @GoogleMapsFun såg något bisarrt, som väckte en bred debatt och med många vågade teorier.

Låt oss se lite närmare på det.

Hur ofta har vi stött på märkliga teorier om UFO eller påstådda iakttagelser från avlägsna planeter och världar? Utöver deras tillförlighet är vi alla fria att tro det eller inte, och det verkar som att användaren i fråga är övertygad om att han ställdes inför bevis på en mystisk utomjordisk landning.

I videon som han publicerade på TikTok visar han en sandig obebodd ö som är en del av Kirbatis ö-grupp i centrala Stilla Havet. Den heter Starbuck Island och, som användaren angav är det "mitt i ingenstans". Så det är uppenbart att hans uppmärksamhet - och många andra människors - omedelbart fångades, när han såg något konstigt på satellitbilderna som visar den.

"Jag började utforska den här ön och jag märkte något konstigt. Vad kan det vara för något? Och varför finns det på en obebodd ö?Genom att förstora bilderna visar tiktokern bara ett föremål som, för att vara synligt från en satellit, antas vara något med stor storlek, med en oförståelig form. All data som sammansatts, för @GoogleMapsFun, är, enligt honom, ett bevis: "det är ett UFO som har krashlandat".

Det är väl onödigt att säga att filmen omedelbart väckte webbanvändarnas uppmärksamhet och samlade tusentals och åter tusentals visningar och kommentarer. Webbanvändarna var dock inte alls övertygade om den riskabla teorin som han publicerade"Det ser mer ut som en del av ett faryg som gått under för många år sedan - skriver en person - havet har dragit det dit under årens gång".

Advertisement

Förklaringen, denna gång, som faktiskt är realistisk, verkar komma från många andra webbanvändare och tack vare dokumentärer och forskning som redan har utförts på ön Starbuck. Tydligen så är detta "mystiska" objekt inget annat än resterna av en gammal struktur byggt av en expedition som blev kvar där efter en undersökning. Ön är dessutom känd för sina skeppsvrak, som de ofta finns redogörelse för i gamla krönikor.

Ett svar, som därför, för UFO-entusiaster kan vara ganska nedslående. Men under tiden, förutom teorier om utomjordingar, måste det sägas att webbanvändarna verkligen har ägnat sig åt att formulera de mest extravaganta hypoteser. "Kan det vara Millenium Facon från Star Wars?" frågade en person modigt; "det kanske är en del av Noaks Ark", skriver en annan: "eller så kanske det är ett Starbucks Coffee" med tanke på namnet på ön...

Det finns inte så mycket mer att säga: ibland kan en snabb blick på webbens kartor visa oss otroliga överraskningar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack