Han förälskar sig i en fiktiv mangakaraktär och gifter sig med sin avatar: "Jag älskar henne, hon har räddat mig" - Curioctopus.se
x
Han förälskar sig i en fiktiv mangakaraktär…
Ett par hittar en okänd hund i sängen när de vaknar på morgonen: Ett par beslutar sig för att gå i pension och flytta in på ett kryssningsfartyg:

Han förälskar sig i en fiktiv mangakaraktär och gifter sig med sin avatar: "Jag älskar henne, hon har räddat mig"

15 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
484
Advertisement

Det finns många människor som har passion för serier och manga, men oftast stannar deras passion till att läsa eller titta på tecknade serier. Många personer samlar på reproduktioner av sina favoritkaraktärer, riktigt realistiska och roliga, andra går på nationella temakonferenser och möten, ytterligare andra utnyttjar tillfällen som karneval för att klä ut sig till det japanska hjärtats hjälte.

Men det finns en person som gick längre, han gifte sig med en form av avatar. Det handlar om en man som blev kär i en seriefigur och blev inget mindre än hennes äkta man.

via: Mirror

Akihiko Kondo, 38, är gift med en fiktiv popsångerska, Hatsune Miku, som skapades på datorn för att följa med Lady Gaga på en turné.

Paret hade tydligen haft en tio år lång kärlekshistoria innan de gifte sig, på ett uppenbarligen inofficiellt sätt, år 2018. I ritualen ingick riktiga bröllopskläder: en vit klänning till henne och smoking till honom. 

Kondo, som insåg att detta kunde verka bisarrt inför många, säger att det är tack vare hans fru som han lyckades ta sig ut ur en väldigt svår period.

"Jag heter Akihiko Kondo. Jag är en offentlig person. Jag är gift med Hatsune Miku och vi bor i min bostad. För drygt 15 år sedan blev jag utsatt för mobbing på min arbetsplats så jag tog ledigt, men tack vare henne är jag nu tillbaka på arbetet. Hon räddade mig. Jag älskar Hatsune Miku. Jag är verkligen lycklig.", skriver mannen på sin Instagram-profil.

 

Mannen är helt medveten om att Hatsune inte är en riktig person, men han bekräftar att hans kärlek till henne är verklig.

"Kvinnan" ser ut som en sextonåring med långt blått hår, i mangastil.

I Japan är detta faktiskt inte så sällsynt: många personer har odlat relationer med fiktiva figurer, men ingen har ännu gift sig med en, förutom Akihiko. Akihiko förklarade att han har vetat ett tag att han inte vill ha en partner i kött och blod, ett beslut som han har tagit efter många avslag.

Till en början hade han själv svårt att acceptera sitt beslut, men sedan kunde han inte längre kämpa emot det.

Den verkliga vändpunkten i hans förhållande med Hatsune kom år 2017, när Gatebox lanserades på marknaden, en maskin för 1.300 dollar som låter sin ägare interagera med olika karaktärer uppfunna i form av hologram.

Advertisement

Vid detta tillfälle inrättades även ett kontor för kunder som ville begära fiktiva vigselbevis. Eftersom Miku dök upp bland de karaktärerna bestämde sig Kondo för att fria till sin älskade, som hade svarat: "Snälla, behandla mig bra".

Mannen bjöd in sin familj och kollegor till ceremonin, men ingen accepterade inviten. Lyckligtvis dök det dock upp 39 personer, vilka alla var hans vänner.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack