Han tappar plånboken i en taxi och de skickar den till honom 7 år senare med alla pengar kvar

av Titti Carlberg

29 April 2022

Han tappar plånboken i en taxi och de skickar den till honom 7 år senare med alla pengar kvar
Advertisement

Alla som någonsin haft oturen att tappa ett så viktigt föremål som plånboken, vet mycket väl att förhoppningen att hitta den igen är väldigt liten, och i de lyckliga fallen då de lyckas få tillbaka den, är det inte så stor risk att allt innehåll finns kvar i den.

Det som hände huvudpersonen i vår berättelse är dock helt otroligt. Efter så länge som sju år, fick han inte bara tillbaka sin plånbok som han hade tappat i en taxi, utan han såg också att allt innehåll i den låg kvar. Pengar, identitetshandlingar och kreditkort som han trodde att han hade förlorat för alltid. Ett avsnitt som på grund av sina egenskaper verkligen hjälper till att hitta förtroende för nästa.

Låt oss se hur det gick.

via Manchester Evening News

Advertisement

🟫 MAN GETS WALLET FULL OF CASH BACK SEVEN YEARS AFTER HE LOST IT IN A TAXI A dad says he has been left stunned after a...

Pubblicato da PHTM - Private Hire & Taxi Monthly su Martedì 26 aprile 2022

"Förvånad". Det finns inget annat ord för att beskriva hur Andy Evans, en 45-årig engelsman från Wythenshawe, kände sig när han öppnade paketet som innehöll hans gamla plånbok. Det händer inte ofta - ja kanske nästan aldrig - att man får tillbaka föremål som dessa: Andy fick inte bara tillbaka plånboken, utan också allt innehåll som han trodde att han hade förlorat för alltid, inklusive pengarna.

134 pund i kontanter, bankkort och körkort: tänk bara ett ögonblick på allt som du har i din plånbok och vilken skada det skulle vara om du tappade bort den. Så var det för Evans som 2015, efter att ha varit på en konsert i Manchester. lämnade sin plånbok i taxin som han hade tagit för att åka hem efter föreställningen.

Kort efter att ha stigit ur minibussen insåg han att plånboken inte längre låg i fickan på jeansen. Utan att komma ihåg vilket företag taxin tillhörde var det praktiskt taget omöjligt att kontakta chauffören och få bilen att återvända, eftersom han inte hade ringt och förbeställt taxin utan han hade bara hoppat in i en som stod utanför konerthallen och väntade på kunder.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Så han trodde att pengarna och hans personliga tillhörigheter var borta för alltid, men han hade fel. Bekräftelsen på det kom 7 år senare. I april 2022 levererades ett mystiskt paket som skickats med ett rekomenderat brev hem till honom. Vad fanns inuti? Hans bruna läderplånbok, komplett med kontanter och kort!

Föremålet låg där framför honom, intakt, som om det bara hade gått några minuter sen han hade tappat bort den år 2015. Några av sedlarna har nu gått ur cirkulation, och hela händelsen gjorde Andy chockad, som vill berätta om händelsen till alla. "Jag trodde knappt det var sant - säger han - jag tänkte 'det är omöjligt, efter sju år?!' Det var ingen som trodde på mig när jag berättade det". 

Evans hade tappat allt hopp för länge sedan om att återfå det förlorade föremålet, till den grad att när han hade det framför sig, kom han knappt ihåg vad det var som hade hänt. Men det som var mest otroligt är att, tillsammans med allt innehåll, fanns det även ett meddelande till honom.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"7 år, wow. Plånboken har hittats i en gammal taxi och är intakt. Jag hoppas att alla dina ägodelar är kvar, gå till banken och få de gamla sedlarna utbytta, jag önskar dig all lycka" stod det i meddelandet som fanns i paketet, underskrivet "en taxichaufför i Manchester". Vem vet var föremålet har legat alla dessa år: det kanske hade fastnat under sätet, eller legat dolt i något otillgängligt hörn i bilen. Det är svårt att tro att andra passagerare har suttit på den, i sju års tid, utan att veta om det!

Så Andy, fortfarande förvånad, skrev ett tack till e-postadressen på paketkuvertet och erbjöd en hittelön som taxichauffören artigt vägrade att ta emot. En riktigt positiv gest, hans, som verkligen inte finns hos alla.

En otrolig historia, eller hur?

Advertisement