En entreprenör gifter sig för 18e gången: "bättre 20 äktenskap än 20 olyckliga år"

av Titti Carlberg

17 April 2022

En entreprenör gifter sig för 18e gången: "bättre 20 äktenskap än 20 olyckliga år"
Advertisement

Hur många gånger har du hört talas om en kärlek som varar livet ut? Det finns många människor som på ett eller annat sätt letar efter den och är övertygade om att hitta den, och det blir ett grundläggande mål för dem. Vissa lyckas, andra inte. Andra, igen, inser dock att de komplikationer som en parrelation kan sätta i spel och beslutar sig för att agera på ett helt annat sätt

Relationer, även de som till en början verkar vara stabila och varaktiga, kan faktiskt ha fallgropar och besvikelser som det inte är lätt att ta sig ur. Ett resonemang som är mycket tydligt för den brasilianska kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse, som under sin livstid har engagerat sig i så många som 18 äktenskap, övertygad om att det är bättre att leva ett ögonblick av lycka - även om den är kort - snarare än att spendera flera år i ett olyckligt förhållande.

via Eonline

Advertisement

Gretchen är en brasiliansk entreprenör och sångerska och hon har varit gift 18 gånger under sitt 63-åriga liv. Om det, uttryckt så här, kan låta helt otroligt, är det för henne helt normalt. Hennes tanke är dessutom tydlig, och hon tvekar inte att dela den med världen: "det är bättre att gifta sig 20 gånger än att vara olycklig med en person i 20 år".

Advertisement

En vision som naturligtvis inte alla förmodligen håller med om, men för henne är det ett riktigt "bud". Det är ingen slump att, enligt vad hon har sagt, när hon ser att det i ett förhållande inte längre går samma väg som i början av det, så tvekar inte hon inte att skilja sig och börja om från början.

Låter det hårt? Eller omöjligt? Inte för henne, som medger att hon alltid styrs av en önskan om ständig lycka.

mariagretchen/Instagram

mariagretchen/Instagram

"Om det inte fungerar med en partner, lämna honom då - säger hon bestämt - och ta det lugnt: det kommer att dyka upp någon som är bättre". Annat än en livslång kärlek, för Gretchen är allting baserat på lycka, utan alltför många planer eller förväntningar för framtiden. Hon är för närvarande gift med en känd saxofonist Esdras de Souza och, som ofta är fallet i sådana här fall, har hennes berättelse lockat till sig en hel del kommentarer från folk på sociala medier.

Utöver de som har stöttat henne saknades det faktiskt inte de som starkt kritiserade 63-åringen och hennes livsval,  som inte verkar tilltala alla. Förutom de individuella åsikterna bör vi dock alltid komma ihåg att detta är personliga visioner och att de som sådana inte bör utsättas för "fria" fördomar och kritik. Gretchen är lycklig med detta: så vad tycker du om hennes ord?

Advertisement