En mamma lär sina 3 söner "reglerna för att vara en bra make"

av Titti Carlberg

20 April 2022

En mamma lär sina 3 söner "reglerna för att vara en bra make"
Advertisement

Finns det några regler för att vara en bra make? Förmodligen inte, eftersom många läror och goda metoder är resultatet av erfarenhet. Bråk uppstår mellan makar ibland, ofta på grund av missförstånd eller för att de har olika värderingar på hur ett äktenskap ska vara. 

En mamma valde, tack vare sin erfarenhet, att dela med sig av reglerna för att vara en bra make, med sina 3 söner. Hennes förhoppning var att hennes barn, när de väl var gifta, skulle vara respektfulla och pålitliga följeslagare till deras respektive fruar.

via dougweaverart/TikTok

Advertisement
dougweaverart/TikTok

dougweaverart/TikTok

Den som berättar dessa läror på TikTok, flera år efter att ha mottagit dem, är en av de 3 sönerna, Doug Weawer. I videon berättar mannen hur hans mamma har lärt honom och hans äldre bröder en del läror, ända sedan de var små. Hon uppfann en riktigt bra "träningskurs för blivande män". Kursen innehöll lektioner om matetikett och ridderlighet, misstag att inte göra i ett äktenskap och metoder för att bygga en stark relation. Men den innehöll även praktiska frågor om hur man hanterar särskilt svåra situationer.

Advertisement
dougweaverart/TikTok

dougweaverart/TikTok

Men det var inte bara Doug och bröderna: även deras far var med på kursen om hur man blir en god make, undervisad av sin fru. Kvinnan hade tidigare upplevt några svåra relationer innan hon träffade sin man. Tack vare kursen fick alla män i huset viktiga lektioner i respekt, lyssnande, samarbete och läran i att uppfostra barn.

Men det är inte allt:för, efter att ha klarat kursen, utfärdade modern ett intyg som hon skrev ut samma dag som hennes barn gifte sig. Flera år senare insåg Doug hur användbar den kursen hade varit och han säger att han kommer att engagera sig i att lära ut det han har lärt till sin son: det kommer att hjälpa honom att förstå hur han kan stödja sin partner, hur man hanterar konflikter och hur man får sin partner att vara lycklig

Dougs fru och hans bröders fruar uppskattade också mycket svärmoderns kurs: deras äkta män är nu medvetna om många viktiga saker. Videon har fått miljontals visningar och likes, och många webbanvändare säger att de vill ta ett exempel från Dougs mamma: erfarenhet är den bästa läraren.

Advertisement