En kvinna upptäcker att hennes hus har rivits av misstag av en byggfirma: "Jag är förkrossad"

av Titti Carlberg

20 April 2022

En kvinna upptäcker att hennes hus har rivits av misstag av en byggfirma: "Jag är förkrossad"
Advertisement

Hemmet är synonymt med tillflykt, bo och säkerhet: eller snarare borde det vara det. Speciellt om man äger huset. Innanför sina egna väggar känner man vissheten om att vara på en plats som tillhör en och som skyddar med en känsla av värme och lugn som ingen kan ta ifrån oss. I teorin.

För en amerikansk kvinna var det faktiskt inte riktigt så, långt ifrån: hennes hus revs helt oväntat.

via CBS 42

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Händelsen utspelade sig i USA, där Jennifer Pullman bodde i huset som hennes familj hade ägt sedan 1965.

Under en helg, tog sig ett byggföretag in i huset och rev det. Kvinnan fick höra nyheten från en släkting, som upptäckte det före henne. När de tittade på en video online identifierade de namnet på det ansvariga byggföretaget, men det avlöjades aldrig officiellt.

Jennifer hade flyttat in i huset som tillhörde hennes farfar när hon var tio år gammal. Efter att ha fått reda på vad som hade hänt var hon chockad: "Jag grät i flera dagar, jag var förkrossad."

Kvinnan kontaktade polisen och anmälde byggföretaget, som erkände sig skyldiga. Företagsägaren erkände sig skyldig och sa att det handlade om ett misstag.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Pullman berättar: "Jag blev inte glad när de sade att de inte kunde arrestera dem eftersom det inte fanns något medvetet uppsåt. Jag skulle bara stämma dem i domstol."

Kvinnan avser att gå vidare i den meningen, genom att lämna in en stämningsansökan. Dessutom har hon inte ens fått en ursäkt från företaget som orsakade den enorma skadan, eller någon förklaring till varför de ville riva huset.

"Jag vet inte vad de tänker hitta på för ersättning eller hur de kommer att gå vidare, men det huset är ovärderligt för mig" avslutar Jennifer.

Förutom det ekonomiska värdet hade huset faktiskt ett enormt känslomässigt värde för kvinnan, det är möjligt att kvinnan vinner i domstolen och får en gratis uppbyggnad av huset.

Det har kommit många indignerade kommentarer från webbanvändare som ställde sig på hennes sida och som bjöd in henne att skipa rättvisa. Det kommer att vara de behöriga myndigheterna som kommer att fastställa utvecklingen av denna minst sagt obehagliga situation.

Advertisement