Han ber sin nya chef information om lönen och får sparken: "du tänker bara på pengar"

av Titti Carlberg

27 April 2022

Han ber sin nya chef information om lönen och får sparken: "du tänker bara på pengar"
Advertisement

Det är inte alltid så självklart, på jobbet, att kunna hävda sina egna rättigheter, eller helt enkelt ställa en fråga om lönen. Ibland argumenteras det faktiskt mellan de anställda om "oskyldiga" saker, men för cheferna är de ofta inte så oskyldiga. 

Tänk på pengar och löner: även om du tycker att du har rätt att fråga, så finns det chefer som inte blir nöjda över att få den frågan. Kanske på grund av beröring eller kanske för att de har något att dölja, det är verkligen svårt att förutse hur de kommer att reagera. Som till exempel den nya chefen för den unga medarbetare som berättade att han fick sparken redan innan han började arbeta, bara för att han vågade be om information som gällde lönen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Det kan låta absurt, men det är precis vad som hände med Reddit-användaren, känd som @doggolover482, som delade historien på antiworkgruppen, komplett med foton på meddelandeutbytet med sin nya chef. 

Upprörd kunde den anställde inte låta bli att visa alla vad som hade hänt. För att ha ställt en normal fråga om när han skulle få betalt, trots att han redan hade blivit anställd fick han sparken direkt. Han hade inte ens hunnit börja på sin nya arbetsplats, och om man ska döma efter chefens reaktion, så var det nog bäst så.

"Jag glömde fråga - skriver den anställde - hur ofta betalas lönen ut?", skriver han, "varannan vecka", svarar chefen, "okej, så när får jag min första lön?", fortsatte den anställde, och med den frågan väckte han irritationen hos chefen.

"Jag har ändrat mig - svarade chefen - jag har inget behov av personer som dig, jag vill anställa någon som önskar jobba på mitt företag". Otroligt? Inte riktigt, eftersom den unge arbetaren delade skärmbilder på konversationen.

"För mig är det viktigt att få information om lönen - förklarade han för chefen efter att han hade läst svaret - eftersom jag har många olika utgifter som räkningar mat och hyra, det var därför jag bad om information". Men trots det fanns det ingen möjlighet: chefen hade bestämt sig att klara sig utan killen och ökade dosen: "Du är bara intresserad av pengar - skrev han - det är det enda du har frågat mig om och inget annat".

Advertisement
doggolover482/reddit

doggolover482/reddit

Kort sagt, en situation som inte är lätt för någon, ibland verkar det som det finns människor som älskar att göra saker och ting alltmer komplicerat, på grund av en enkel fråga från en anställd. Författaren till inlägget blev chockad av svaret och det är inte så svårt att förstå varför. En oskyldig fråga som innebar att han blev av med jobbet, och för detta utlöstes de andra reddit-användarnas solidaritet gentemot honom.

"Det svaret är en riktig varningsklocka - kommenterade en person - du skulle inte ha fått betalt i tid eller med rätt summa, jag tvivlar till och med på att du skulle ha fått betalt", kan man fortsätta att läsa; "du hade tur som fick sparken direkt", är en annan iakttagelse som dök upp bland kommentarerna. 

Oavsett motivet så är det verkligen inte trevligt att utsättas för en sån behandling.

Vad tycker du? Gjorde han rätt som bad om information om lönen eller skulle han ha väntat? Har du råkat ut för något liknande?

Advertisement