"Min svärmor tror att jag har varit otrogen mot min man eftersom vår dotter har blåa ögon"

av Titti Carlberg

19 April 2022

"Min svärmor tror att jag har varit otrogen mot min man eftersom vår dotter har blåa ögon"
Advertisement

Liknar det mest pappan eller din mamman? Morfadern eller fastern? När ett barn föds i familjen är frågor som dessa helt naturliga från släktingar och vänner. Och, låt oss inse det, de kan ibland irritera de nyblivna föräldrarna. Det är dock helt normala aspekter av familjelivet.

Det är förvisso mindre normalt att göra "obekväma" antaganden som de som svärmodern, huvudpersonen i vår berättelse, gjorde. Det är känt att en svärdotter-svärmor relation inte alltid är stabil, men i det här fallet måste man säga att makens mamma har gått för långt. När paret fick sin andra dotter, var det något som omedelbart fångade svärmoderns uppmärksamhet och förvirring. 

Vad för något? 

Den lilla flickans ögonfärg är blå. Ingen av föräldrarna har blåa ögon och nu anklagar svärmodern sonhustrun för otrohet!

via Reddit

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Min svärmor insisterade på att hon ville prata i enrum med min man - kan man läsa i inlägget som svärdottern delade på Reddit - närhelst det händer försöker hon planera något med min familj och han försöker alltid undvika de stunderna. Men i det här fallet förklarade hon till slut för mig motivet till att hon ville prata med honom i enrum. Det var för att vår dotter har blåa ögon".

Om du undrar vad färgen på barnets ögon har med saken att göra, avslöjar inläggsförfattaren det för dig i följande rader. "Min man och jag har båda bruna ögon, lite åt det gröna hållet - skriver hon - min pappa har blåa ögon, så jag är bärare av genen, men ingen i min mans familj har blå ögon, så enligt min svärmor måste jag ha varit otrogen".

Dessutom är det ganska känt att vissa estetiska egenskaper som inte är dominerande eller synliga hos föräldrarna kan vara det hos barnen. Och bland dem finns ögonfärg och hårfärg. Dessutom kan barns ögonfärg förändras under deras första livsmånader eller de första åren. För denna misstänksamma svärmoder hade det därför räckt med att överväga detta innan hon anklagade sin svärdotter. Hon var dock inte nöjd med den "enkla" anklagelsen, utan gick ännu längre.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Istället för att tänka på de sakerna - skriver svärdottern - beställde min svärmor ett faderskapskit som hon gav till min man. Vilken omtänksam person hon är!", säger kvinnan med ironi. "Med den vann hon första priset för alla sina negativa uttryck".

Hur reagerade folk när de läste inlägget? Kommentarer och omdömen saknades inte bland webbanvändarna. Bland den allmäna förvirringen fanns det de som stämplade svärmoderns beteende som "vanföreställning" och som tillade att hon "tar till vilka medel som helst för att få tillbaka sin son".

Vad tycker du om denna svärmor?

Advertisement