Föräldrarna låter inte dottern sova efter nattpassen: hon gör uppror

av Titti Carlberg

26 April 2022

Föräldrarna låter inte dottern sova efter nattpassen: hon gör uppror
Advertisement

Sömn är en av de främsta anledningarna till ett hälsosamt liv, utan vilken vi inte kan utföra normala dagliga aktiviteter. Att få tillräckligt med sömn är inte en vits, utan en nödvändighet. Det finns de som har turen att kunna sova 8 timmar per natt och de som, för arbetet eller av vana, sover färre timmar.

En 24-årig ung kvinna, Redditanvändare, delade sin historia med allmänheten. Kvinnan jobbar natt, men hennes föräldrar respekterar henne inte och hindrar henne från att få tillräckligt med sömn. Men en dag bestämde hon sig för att göra uppror, och nu frågar hon om hon var alldeles för hård.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Hon berättar: Jag är 24 år, jag bor fortfarande hos mina föräldrar och jag jobbar natt. Jag kommer hem vid 7.30 och vill sova fram till klockan 3 på eftermiddagen. Men mina föräldrar brukar väcka mig klockan 11, för att jag ska ha tid att 'ta vara på dagen'. Jag började med att låsa min sovrumsdörr. Då började de med att spela musik på hög volym för att väcka mig så jag började använda öronsnäckor för att hålla oväsendet borta. De ringde mig för att väcka mig så jag började stänga av telefonen."

Kort sagt, föräldrarna låter inte sin dotter sova för de vill umgås med henne. En dag bröt dock grälet ut:

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Föräldrarna bröt upp låset på dörren och skickade brodern för att väcka henne. Hon gick tillbaka med brodern till pappan för att säga att hon behövde sova. Pappan började dock att skrika och anklagade henne för att inte längre vara en del av familjen. Den unga kvinnan tappade humöret: "Jag började skrika att jag behövde sova för att orka jobba under mina nattpass och att det inte är så att jag är arbetslös och ute och roar mig på nätterna. Han blev chockad över att jag skrek tillbaka mot honom, men jag struntade i det och gick tillbaka till sängs. För tillfället pratar inte mina föräldrar med mig."

Hon undrar nu om det var fel av henne att göra uppror för att få dem att förstå hennes behov av sömn, och frågar andra webbanvändare om råd: hon vill inte ännu flytta hemifrån. Användarna har dock kommit överens om att föräldrarna borde förstå hennes behov, eftersom dottern inte gör något fel: hennes frånvaro beror på arbetsskäl och föräldrarna bör uppskatta dotterns uppoffringar.

Vad tycker du? Vad skulle du göra om du var dottern?

Advertisement